Weert transformeert!

La Cour Bleue

De wereld verandert. Digitale ontwikkelingen gaan razendsnel en onze manier van werken, commu­ni­ceren en winkelen verandert mee. Ook Weert transformeert in een omgeving die tegemoetkomt aan die nieuwe werkelijkheid en haar nieuwe behoeften. Hét voorbeeld van vernieuwing is het charmante woonhof La Cour Bleue. Op deze unieke locatie – naast het stadhuis – worden maar liefst 79 woningen en vijf commerciële ruimtes gerealiseerd. Vier van deze ruimtes zijn al vanaf mei 2015 beschikbaar! Ze hebben een ideale zichtlocatie én liggen dichtbij diverse doelgroepen.

We wonen, werken en leven in een digitaal tijdperk. Met smartphones, tablets en laptops hebben we snel en gemakkelijk toegang tot de hele wereld, dus ook webwinkels. Deze nieuwe werkelijkheid, die voortdurend in ontwikkeling is, is een belangrijk speerpunt van La Cour Bleue. Zo creëren ze niet nog meer winkels, maar lenen deze ruimtes zich uitstekend voor bijvoorbeeld bedrijven en instellingen met een dienstverlenend karakter. Denk aan bedrijven in de financiële/zakelijke dienstverlening, of instellingen in de eerstelijnszorg, zoals een huisartsenpost, apotheek of fysiotherapeut. Gezien de dichte nabijheid van het UWV zouden de commerciële ruimtes ook ideaal zijn voor bedrijven die actief zijn in de arbeidssector. Denk aan uitzend- en detacheringbureaus.

Alle commerciële ruimtes bevinden zich op de begane grond van La Cour Bleue. Ze zijn gelegen aan de Stadhuispassage, zeer eenvoudig toegankelijk vanaf de Wilhelminasingel en een uitstekende zichtlocatie voor alle passanten én bewoners die er toegang hebben tot hun woonblok. Deze bewoners variëren van starters en (jonge) gezinnen tot ouderen. Uw kantoor of praktijk wordt daarmee in één oogopslag onder de aandacht van uw doelgroepen gebracht!

De vier commerciële ruimtes zijn al vanaf mei 2015 beschikbaar in diverse prijsklassen en zowel voor verkoop als verhuur (zie kader). Ze zijn ruim opgezet, voorzien van een glazen pui die zorgt voor een riante lichtinval, kunnen naar eigen wens worden ingericht en zijn eventueel nog op te splitsen. Parkeerplaatsen zijn te huur in de ondergelegen parkeerkelder, in overleg met de gemeente.

Dichtbij mensen
La Cour Bleue is werken vanaf een unieke locatie in hartje Weert. Ideaal gelegen naast het stadhuis, dichtbij het centrum met al zijn gemakken en voorzieningen, en op loopafstand van het NS- en het busstation. Kortom, dichtbij mensen. Er is een hoge concentratie van bewoners en bezoekers, die allemaal hetzelfde willen: sfeer en gezelligheid. Genieten van hun dagje uit of middagje vrij. Niet alleen de bewoners van La Cour Bleue en de overige inwoners van Weert, maar ook de bewoners uit de omringende gemeenten, zijn uw potentiële klanten, gasten, patiënten en cliënten. Met de centrale ligging van La Cour Bleue liggen ze allemaal binnen handbereik. Dit voordeel wordt versterkt door het hoogste gedeelte van La Cour Bleue: de nog te realiseren appartemententoren. Deze ‘Jonkvrouw’ zal van een afstand te bewonderen zijn en een sterke aantrekkingskracht uitoefenen op bezoekers die Weert komen binnenrijden.

Herinrichting omgeving
Rondom het stadhuis is bovendien een grondige herinrichting van het openbaar gebied gaande. Dit betekent een geweldige opwaardering voor de omgeving van La Cour Bleue, waarmee een hoge kwaliteit van de openbare ruimte wordt bereikt. Het binnenplein bij de Hema is opnieuw ingericht, waardoor een mooie nieuwe doorloop naar het gemeentehuis is gerealiseerd. Het complete gebied is in ontwikkeling en krijgt een nieuw gezicht.

Open dag: 26 april
Boven en rondom de commerciële ruimtes worden maar liefst 79
wo­ningen gebouwd: 10 stadswoningen, 16 stadsappartementen, 17 toren-­
appartementen en 36 passage appartementen. La Cour Bleue is een wereld op zich, waar mensen zich veilig en comfortabel voelen. Zij genieten optimaal van hun nieuwe woning op een toplocatie. Alle huurwoningen uit fase 1 zijn reeds verhuurd. Enkele, unieke koopkansen zijn nog beschikbaar. Op zondag 26 april, van 13.00 tot 15.00 uur, vindt op La Cour Bleue een open dag plaats voor de nog beschikbare woningen én de commerciële ruimtes.

Nieuwe ontmoetingsplek
La Cour Bleue zal nog verder ontwikkeld worden tot in de perfectie. De betrokken partijen van het nieuwbouwproject hebben hun visie op de nieuwe werkelijkheid echter al succesvol omgezet naar een schitterende woon-, recreatie- en werkomgeving, die volledig gericht is op de toekomst. Wonen en werken, leisure en pleasure, jong en oud, sfeer, dynamiek, levendigheid en bedrijvigheid; alles en iedereen wordt optimaal verenigd in dé nieuwe ontmoetingsplek van Weert: La Cour Bleue. Een nieuw gezicht met een vertrouwd karakter.

De verkoop en verhuur van de commerciële ruimtes wordt verzorgd door Saelmans Bedrijfsmakelaardij. Voor vragen of interesse kunt u contact opnemen met Dolf Geleijns en Guido Berntsen van Saelmans Makelaardij. Tel: 0495-533893 / info@saelmans.nl
Meer informatie: www.lacourbleue.nl en www.saelmans.nl

Vanaf mei 2015 beschikbaar:
Ruimte 1: verhuur, casco opgeleverd, 80 m²
Ruimte 2: verkoop of verhuur, casco opgeleverd, 573 m²
Ruimte 3: verhuur, casco opgeleverd, 222 m²
Ruimte 4: verhuur, casco opgeleverd, 112 m²
Ruimte 5: verhuur, casco opgeleverd, 194 m². Deze commerciële ruimte is speciaal geschikt voor een horecagelegenheid, heeft mogelijkheden voor een riant buitenterras en is op latere termijn beschikbaar.