Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun kinderen de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Beeld: © RVD – Patrick van Katwijk

EINDHOVEN – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane zijn dinsdag 27 april aanwezig op de High Tech Campus in Eindhoven ter gelegenheid van Koningsdag 2021. Vanuit een studio nemen zij deel aan een speciale online en tv-uitzending waarin Brainport Eindhoven zich presenteert aan de hand van het thema KennisMaken.

Toen in november bekend werd dat Eindhoven gaststad zou zijn voor Koningsdag, is vanwege de coronamaatregelen al meteen de keuze gemaakt voor een besloten plek om grote groepen mensen te kunnen weren en zo het besmettingsgevaar te verminderen.

Ook óp de High Tech Campus worden de activiteiten beperkt gehouden. Koning Willem Alexander, koningin Maxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane worden door de gemeente Eindhoven ontvangen in een studio, waar een groot deel van het Koningsdagprogramma wordt ingevuld.

Samen met de Koninklijke familie zijn er in de studio gesprekken met designers, wordt er op innovatieve wijze een maaltijd bereiden, blikt men terug op bijzondere manieren van ontmoeten in coronatijd en staat men stil bij hoe Eindhoven in 100 jaar de huidige stad is geworden. En er wordt ook nog wat gedaan! Van Urban tot E-sports, met een techniekexperiment laat ASML iets bijzonders zien met een stofzuiger en bereid je voor op veel muziek en een spectaculaire afsluiting… Ook zijn er op verschillende momenten in de programmering ruimte voor contact met inwoners van Eindhoven, op een speciale digitale wijze!