Mark Vialle en Sjoerd van Hoof | Archieffoto: Irene van Wel

WEERT – Beleef Weert Media het mediabedrijf achter nieuwszender Weertdegekste.nl heeft de nieuwszender MLAstories.nl / MiddenLimburgActueel.nl overgenomen.

Beleef Weert Media is het bedrijf van Sjoerd van Hoof en Mark Vialle. In 2014 ontving het tweetal de publieksprijs van MKB Weerterland voor de nieuwszender Weert de Gekste. Zij nemen de MLAstories.nl activiteiten over: de website, app in ontwikkeling en social media accounts. Daardoor ontstaat er in Midden-Limburg één krachtige regionale speler m.b.t. nieuwsvoorziening.

MLAstories.nl was onderdeel van Artis Mediagroep. De samenwerking tussen beide partijen wordt geïntensiveerd. Daarmee is een goede basis voor de toekomst neergezet.

Samenwerking Weerter media
Inmiddels hebben Beleef Weert Media, Weert Magazine en Artis Mediagroep samen een mediaplan ingediend bij de gemeente Weert om een LMTA-proof weekjournaal te maken dat eventueel ook gepubliceerd kan worden via de streekomroep. Hiervoor heeft de gemeente Weert een eenmalige subsidieregeling voor.

Subsidie op grond van deze regeling kan uitsluitend worden verstrekt aan een rechtspersoon die als hoofdactiviteit heeft het vergaren en publiceren van nieuws en informatie ten behoeve van de inwoners uit het Weerterland en daarmee een vitale rol speelt in de lokale nieuws- en informatiebehoefte. Het project of de activiteit moet bijdragen aan publiek/private samenwerking tussen de Weerter mediapartners.