Wethouder Martijn van den Heuvel van de gemeente Weert, Giel Polman directeur van Limburg Marketing en Jos Coumans general manager Roompot Weerterbergen openden het eerste VVV-inspiratiepunt bij vakantiepark Weerterbergen.

Met deze VVV-inspiratiepunten willen het Toeristisch Platform Weert en Limburg Marketing zowel bezoekers als eigen inwoners inspireren en informeren over de vele bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen in Weert en omgeving. Als toerist neem je steeds vaker informatie digitaal tot je. In Weert zijn daarom bij Vakantiepark Weerterbergen, Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en Museum W sinds dit jaar zogenaamde VVV-inspiratiepunten ingericht. Via een interactieve wand ontdek je alles over Weert en de omgeving. Een beter startpunt voor je bezoek aan Weert kun je je niet wensen. Elk VVV-inspiratiepunt legt ander accenten, die passen bij die locatie. Maar één ding is overal hetzelfde: er werken betrokken medewerkers en vrijwilligers. Zij kennen als geen ander de parels van Weert, beantwoorden graag jouw vragen en geven waardevolle tips.

VVV-inspiratiepunt Museum W en De Weerterbergen
Een van de inspiratiepunten is gevestigd in het voormalige stadhuis van Weert, een markant rijksmonument in hartje binnenstad. Het inspiratiepunt geeft een beeld van de rijke Weerter historie, de invloed van de graven van Horne en de handel en nijverheid waarmee de stad in de periode 1450-1550 groot is geworden. Tegelijkertijd kun je een bezoek brengen aan Museum W, een geheel vernieuwd cultuurhistorisch museum. Bij Vakantiepark Weerterbergen vind je de interactieve wand bij de receptie. Op deze wand zie je meteen waar je moet zijn voor leuke uitjes met kinderen, gezellige restaurantjes, trendy winkeltjes en nog veel meer. Breng een bezoek aan het urnenveld, direct gelegen naast de Weerterbergen of maak een tochtje met de huifkar bij Van Horne Hoeve. Later dit jaar wordt er ook een inspiratiepunt geopend in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man.

De zusters Birgittinessen van abdij Maria Hart in Weert exploiteren een gastenhuis (B&B). Zuster Mattea (links) en zuster Concezione (rechts) ontvangen van Frans van Tuel van Limburg Marketing – Hart van Limburg de eerste toeristische brochures van Dit is Weert.

Toeristische brochure Dit is Weert
Ook werd er door het Toeristisch Platform Weert de gloednieuwe toeristische gids Dit is Weert gepresenteerd door wethouder Martijn van den Heuvel Het concept en de realisatie van de gids was in handen van Art-is Communicatiebureau. De content van de gids werd gemaakt in samenwerking met Frans van Tuel en Charlotte Gruijters van Limburg Marketing en Caroline Schrurs van de gemeente Weert. Deze uitgave, een initiatief van het Toeristisch Platform Weert, nodigt zowel inwoners als bezoekers uit om de stad op een geheel nieuwe manier te ervaren. De brochure is in een Nederlands- en Engelstalige versie verschenen en o.a. verkrijgbaar bij de VVV-inspiratiepunten. Ook is er een nieuwe brochure verschenen van WeertinKaart.nl, een gratis wandeling langs de rijke geschiedenis van Weert.

Hoogtepunten uit de brochure zijn: Voel je thuis in Weert: een uitnodiging om de levendige sfeer en het rijke erfgoed van de stad, omgeven door prachtige natuur, te ontdekken. Daarnaast Een dagje uit: laat je verrassen door de schoonheid en diversiteit van Weert. KempenBroek verkennen: Een uitgestrekt natuurgebied met meer dan 200 km aan bewegwijzerde routes. Sfeervol winkelen: Het hart van Weert herbergt een aantrekkelijk en gastvrij winkelgebied, perfect voor een dagje shoppen. Spelen en beleven: Actieve en culturele uitjes vind je in Weert zowel binnen als buiten, voor alle leeftijden. Eten en drinken: Proef de lokale keuken in trendy cafés en geniet van ambachtelijke biertjes op het terras. Kunst en cultuur: Laat je inspireren door de musea en galeries van Weert en de omliggende regio. Historisch Weert: Duik in de boeiende geschiedenis van deze Bourgondische stad. De molens leven voort: Ontdek de schilderachtige windmolens en watermolens. Verken de omgeving: Tal van bezienswaardigheden in de regio, ook over de grens. Unieke evenementen: Een kalender gevuld met jaarlijkse evenementen. Highlights 2024: Een vooruitblik op de niet te missen activiteiten en speciale evenementen in Weert.

www.ditisweert.nlwww.vvvweert.nl