Ondernemers hebben het vaak heel druk. De waan van de dag zorgt ervoor dat er zelden een moment is om weer eens even stil te staan bij de toekomst en alle uitdagingen die op de ondernemers af komen, zoals bijvoorbeeld het arbeidsvraagstuk, innovatie en verduurzaming, maar ook de persoonlijke dromen van de ondernemer. Met Krachtig Ondernemerschap En Resultaatgerichte Strategie (KOERS) helpt Keyport ondernemers hun strategie aan te passen aan de veranderende omstandigheden, maar ook om groei te realiseren, innovatief te blijven én na te denken over de eigen wensen.

KOERS is een bewezen effectief adviestraject tegen aantrekkelijke voorwaarden, waarbinnen vier methodieken vallen:

• Resultaatgericht Ondernemen (RGO) – Irene Vervuurt

• Business Roadmaps (BRM) Jean-Paul Urlings

• Strategisch Innoveren (SI) Raf Sluismans

• De Business Versneller – Praktijkgerichte versnelling voor ondernemers (nieuw) – Guido Boosten

Irene Vervuurt en Jean-Paul Urlings leggen uit hoe het advies-traject werkt, hoe het volgen ervan bijdraagt aan een betere focus en hoe de methodieken elkaar kunnen versterken. Beiden helpen ondernemers, maar ieder op een geheel eigen wijze. Irene Vervuurt geeft aan: “Voor mij is het belangrijk om te komen tot het punt op de horizon, om daarna te gaan werken aan hoe we daar gaan komen, welke koers we volgen en welke acties we gaan ondernemen. Daarbij kijk ik niet zozeer alleen naar de ondernemer, maar veel meer naar hoe we dit samen kunnen doen met het hele team. Medewerkers meenemen richting de toekomst is belangrijk, want elk mens wil weten waar hij heen gaat.”

Een goed voorbeeld hiervan zie je bij Thijs Logistiek waar de volgende generatie, zonen Brent en Willem Verschuren, het stokje overnemen van Marius Verschuren. Zij geven aan: “Voor Thijs Logistiek hebben Steffen en Irene ons met het Keyport-KOERS-traject Resultaatgericht Ondernemen (RGO) op een zeer prettige en doeltreffende wijze geholpen door de combinatie te maken tussen RGO en de overdracht waarin wij ons bevinden. Door de juiste vragen te stellen, hebben ze de toekomstige doelstellingen duidelijk op papier gekregen zodat we ook naar de toekomst toe resultaatgericht kunnen blijven ondernemen. Een goede basis voor de huidige en toekomstige generatie.’’

Jean-Paul Urlings van Business Roadmaps zegt ook: “Eigenlijk help ik ondernemers vooral om hun ondernemersdroom te verwezenlijken. Ik kijk niet alleen naar de onderneming, maar veel meer naar hoe de ondernemer zelf zijn leven wil leiden en wat zijn wensen zijn. Dat is voor mij het uitgangspunt bij de vraag hoe je moet transformeren als bedrijf om dit te verwezenlijken in de toekomst. Natuurlijk zijn de grote vraagstukken belangrijk, maar begin eerst bij jezelf.”

Dit zie je terug bij sportorganisatie Start Grow, waar Jean Paul Gerards en Joyce van Someren Brand aangeven: “Als ondernemer moet je investeren. In tijd en in geld, maar vooral in jezelf. Door even een stapje terug te doen en op afstand naar onszelf te kijken tijdens het volgen van Business Roadmaps, hebben we nu een fundament weten te leggen om ook echt te kunnen groeien naar de toekomst.” Kijk voor het gehele verhaal van Start Grow op: https://businessroadmaps.biz/nl/onze-klanten/

Complementair
De methodieken van KOERS zijn als losse modules te volgen, maar ook opeenvolgend kun je deelnemen. De vraag die echter het meest belangrijk is bij de keuze voor een module, is de vraag welke methodiek het beste past bij de fase waarin je je als organisatie bevindt. Sta je als bedrijf onder druk omdat je het gevoel hebt in een sneltreinvaart te groeien? Ontstaan hierdoor urgente vraagstukken waarop razendsnel ingesprongen moet worden, maar heb je het gevoel grip te verliezen? Dan helpt Strategisch Innoveren (SI) om op dat moment de juiste keuze voor de toekomst te maken. Ben je op zoek naar begeleiding richting je volgende groeifase en heb je personeel, dan is Resultaatgericht Ondernemen meer de module die bij je past. En kijk je wat verder in de toekomst en wil je je ambitie bepalen op langere termijn, dan is Business Roadmaps (BRM) geschikt. En als je behoefte hebt om samen op te trekken met andere ondernemers waardoor er juist kruisbestuiving ontstaat, dan biedt Business Versneller hiervoor een uitkomst. “In een eerste gesprek komt snel naar boven in welke fase je je bevindt en de kracht van de KOERS-methodieken is dat het niet uitmaakt waar je binnenkomt”, geeft Vervuurt aan. “Samen bepaal je waar je als ondernemer de meeste behoefte aan hebt. Dus het kan best zijn dat wij een eerste gesprek voeren, maar ik je als snel doorstuur naar Strategisch Ondernemen omdat ik merk dat je hier meer gebaat bij bent dan bij Resultaatgericht Ondernemen. ”

Keyport steunt ondernemers die deelnemen aan KOERS
Keyport stelt speciale KOERS-vouchers beschikbaar aan Keyport-ondernemers voor deelname aan (één van) de vier KOERS-programma’s. Wil je ook deelnemen aan een van deze programma’s? Kijk dan snel op:

www.keyport.nl/portfolio/koers/

Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager. Onze adviseurs weten de weg binnen de regio en koppelen mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

TON HAGELSTEIN Programmamanager-& Secretaris Keyport

Jouw business booster voor:
• Stimulering ondernemerschap
• Bovenregionale samenwerking

T. 06-250 107 40
E. ton.hagelstein@keyport.nl

DYANTHA MULLER

Jouw business booster voor:
• Circulair en duurzaam ondernemen
• Innovatie en digitalisering

T. 06 244 393 70
E. dyantha.muller@keyport.nl

MAARTJE KESSELS

Jouw business booster voor:
• Personeel en opleiden
• Onderwijs en educatie

T. 06-817 220 86
E. maartje.kessels@keyport.nl