Foto René Schotanus - Colinda Vergouwen

Colinda Vergouwen stopt als directeur van het Munttheater in Weert. Per 1 juni a.s. wordt ze Directeur Bedrijfsvoering van het Chassé Theater te Breda.

Vergouwen werkte sinds april 2021 bij het Munttheater in Weert en noemt haar vertrek een ‘bitterzoet gevoel’. “Ik had bij mijn start in het Munttheater nooit gedacht na twee jaar al zo’n mooie kans aangeboden te krijgen. Ik ga het geweldige team en de vele bezoekers en huurders die ik heb leren kennen natuurlijk missen. Maar ik kijk er tegelijkertijd enorm naar uit om in mijn ‘eigen’ Breda bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de cultuursector.”

Wim Hoogers, voorzitter van de Raad van Toezicht bij het Munttheater: “We begrijpen de beslissing van Colinda en we accepteren het met pijn in ons hart. Colinda is gestart bij ons theater in de slechts denkbare periode, namelijk ten tijde van de COVID-19 pandemie. Ze heeft het theater op een voortreffelijke manier door deze lastige periode geloodst. Daarna is met voortvarendheid gewerkt aan de zichtbaarheid van het theater, de verbinding met de bezoekers en heeft ze het theater voorbereid op een ‘andere wereld’, vanuit de overtuiging dat het oude en vertrouwde na de pandemie niet zo snel terugkomt. Met het nieuwe visiedocument is de basis gelegd om het theater klaar te maken voor deze andere toekomst.”

Bij Chassé Theater gaat Vergouwen samen met algemeen directeur Ruud van Meijel het
directieteam vormen. Chassé Theater is met drie theaterzalen, drie cinemazalen en twee restaurants één van de grootste podia van ons land. Het theater bedient een omvangrijk en breed publiek in Zuidwest-Nederland, als ook de inwoners van Breda.