Burgemeester Raymond Vlecken

Terugkijkend op het afgelopen jaar, kan ik stellen dat de tijd vliegt. Ik mag terugkijken op mijn eerste volledige jaar als burgemeester van Weert. Er zijn in 2022 mooie projecten gerealiseerd. Daarnaast doet Weert het financieel niet slecht. 2022 heeft vele hoogte- en dieptepunten gekend. Graag blik ik er op een aantal met jullie terug.

De gemeenteraadsverkiezingen in maart hebben ons een nieuw bestuur opgeleverd. Uniek in Limburg met de vrouwen in de meerderheid. Zowel het college als de gemeenteraad zijn goed ingewerkt. Met veel enthousiasme en gedrevenheid voor de gemeente staan wij in 2023 voor jullie klaar! De opkomst bij de verkiezingen viel tegen. Ik kan het niet mooier maken. Het is nu aan de huidige gemeenteraadsleden en mij als burgemeester om de verbinding te maken met de inwoners van Weert, in de hoop op een hogere opkomst tijdens de volgende verkiezingen in 2026.

Het verbouwde en in mei heropende Museum W viel allesbehalve tegen. Na een intensieve verbouwing met een spraakmakende verandering van de buitenkant is ons gemeentelijk museum goed geweest voor vele bezoekers. Die opening is zelfs in IJsland kenbaar gemaakt. Sterker nog: het museum gaat de hele wereld over en heeft als enige in Nederland de eervolle vermelding ‘Archello’s Best Projects of 2022’ ontvangen.

De opening van Kasteelpark Nijenborgh in juni startte met de tocht van Graaf van Horne op zijn paard vanuit onze Belgische buurgemeente Bocholt naar Weert. Met een huifkar en een sfeervolle stoet hebben we er persoonlijk voor gezorgd dat de graaf veilig in Weert is gearriveerd. Een week later was de daadwerkelijke opening van het Kasteelpark: een grandioos evenement. Voor en door inwoners georganiseerd met een unieke samenwerking van verenigingen onderling. Een onvergetelijk moment in 2022.

Voor mij persoonlijk is 2023 alvast bijzonder goed begonnen. Wij als familie Vlecken kochten het afgelopen jaar onze woning hier in Weert. In januari zijn wij verhuisd en ik mag mij dan ook officieel inwoner van deze prachtige gemeente noemen.

Graag wil ik jullie het allerbeste en een goede gezondheid toewensen voor 2023!

Raymond Vlecken,
Burgemeester van Weert