Slim-fit wordt vervangen door oversized. Modehuizen nemen afstand van de getailleerde kleermakerij, waarbij de jasjes langer zijn en de broeken hebben een losse snit en vallen op de schoen. Bruin is het nieuwe donkerblauw. Het bruin voor de herfst winter 2019 is vrij licht en uiterst chic.

Minder conservatief
Het maatkostuum als klassieke pak blijft toch bestaan zoals bij Giorgio Armani, maar wordt wel minder conservatief. Het kostuum mag donkerblauw met een wit overhemd en das. Het informele maatkostuum is losser met wijdere broeken en jasjes met brede schouders. Of jasjes zonder revers. De gebruikte materialen zijn van goede kwaliteit. Duurzaamheid is belangrijk. Bij de herenschoenen is de cognac-trend weer terug. Het is een kleur wat mooi combineert bij alle basiskleuren. Verzorg uw schoenen goed tegen weersinvloeden. Niets zo erg als onverzorgde schoenen. Er zijn genoeg producten op de markt om uw schoenen te beschermen.

Kleuren
Zakelijke kleding voor mannen wordt steeds diverser. Je hebt als man dus steeds meer mogelijkheden. Om een zakelijk outfit samen te stellen die de door jou gewenste uitstraling teweegbrengt, is het goed om het een en ander te weten over de betekenissen van kleuren en de mogelijke associaties die kleuren oproepen. Wat zakelijke kleding betreft is het vooral van belang om subtiel met het kleurgebruik om te gaan. Henk ter Horst herenmode geeft altijd een objectief kledingadvies voor zijn klanten.

Een business kostuum met een onberispelijke snit is een waardevolle investering. Een eenvoudig silhouet met één rij knopen kan namelijk zakelijk of casual worden gedragen, en is dus veelzijdig inzetbaar. Bedenk dat er een verschil is tussen te grote kleding en oversized kleding. Oversized kleding is oversized gemaakt, dat is iets anders dan een pak in een te grote maat kopen.