Oktober is echt de bestelmaand. Wacht niet langer want ook kerstpakketbedrijven hebben een bepaalde voorraad en op is op. Op het laatste moment bestellen, houdt vaak in dat de duurste pakketten nog wel verkrijgbaar zijn, maar in de lagere prijsklasse alles is vergeven.

Leveranciers kopen na februari de kerstpakketten in. Meestal bezoeken ze eerst de besloten vakbeurzen: de GePeBe in Autotron Rosmalen en de Nederlandse Kerstpakketten Beurs in Expo Houten. Op de geschenkenbeurzen worden de trends gepresenteerd. De meeste leveranciers van kerstpakketten maken dan in het voorjaar hun assortiment bekend.

Populaire kerstpakketten
Duurzame kerstpakketten die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd blijven het goed doen. Milieuvriendelijke en grondstof besparende producten, geproduceerd of verkregen op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast. Lokale en authentieke artikelen die van dichtbij worden geproduceerd zijn daar een voorbeeld van. Grondstoffen komen uit de omgeving en worden daar ook verwerkt.
Frambozenjam uit de Betuwe of boerenkaas uit het Brabantse land.

Biologische kerstpakketten zijn ook duurzaam biologisch. Bij groenten, fruit en vlees worden geen bestrijdingsmiddelen of antibiotica gebruikt. Puur natuur!

Fair Trade pakketten hebben eerlijke handel als boodschap. Koffieboeren, cacaoboeren of bananenboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten. Fair trade producten zijn duurzaam en hebben een hoge kwaliteit. Deze producten zijn altijd voorzien van een certificaat.

Met duurzame en eerlijke geschenken maak je de wereld een beetje beter. Met kerst is dat een mooie gedachte en het stimuleert om duurzaamheid nog meer op de kaart te zetten.