Ilse van de Meerakker bij Bassivière Barn Chic in Frankrijk.

In de glooiende heuvels van Lot-et-Garonne ligt Bassivière Barn Chic. Een zeventiende-eeuwse boerderij omgetoverd tot luxe vakantiebestemming: ruime appartementen, verwarmd zwembad, voortreffelijk restaurant en inspirerende woonwinkel. Ilse van de Meerakker uit Weert laat haar gasten optimaal genieten van het goede Franse leven.

Door Wesley Hegge

Een vakantiebestemming met alle luxe die je verwacht. Op een unieke locatie in Zuid-Frankrijk, gesitueerd in een landelijke omgeving. Bassivière combineert het beste van twee werelden: een authentieke locatie met een hippe industriële look en warme feel. Het interieur van de Barn Chic is brocante, industrieel en stijlvol. Je krijgt het idee dat je een woonblad in loopt.

Verblijf in alle luxe
De vijf ‘boutique appartementen’ van 100 tot 140 vierkante meter in loftstijl zijn van alle comfort voorzien. Ze beschikken bovendien over een privé-terras en een enorm stuk eigen grasland met adembenemend uitzicht over de heuvels van Lot-et-Garonne. “Even onthaasten en compleet relaxen, dit is een plek waar je helemaal tot rust komt”, zegt Ilse van de Meerakker.

De Weertse is sinds kort eigenaresse van het betoverende vakantiedomein. Op het domein is een verwarmd zwembad. Je kunt heerlijk eten bij het restaurant dat enorm populair is bij de lokale bevolking. Ook mensen die in de omgeving op vakantie zijn, komen er graag een hapje eten. Het restaurant beschikt bovendien over een grote parkachtige tuin met voor de kinderen een trampoline, kabelbaan, tafeltennistafels en schommels. Voor het restaurant is ze overigens per 1 maart 2019 op zoek naar een energieke, passievolle chef die er klaar voor is om in de sfeervolle zaak met een leuk team zijn eigen keuken te draaien. De appartementen zijn uitgerust met een luxe keuken, dus je kunt ook zelf koken.

Bassivière
Afgelopen zomer liep Van de Meerakker mee met de vorige eigenaren om alles goed te leren. “In het verleden heb ik een woon- en webwinkel gehad. Frankrijk heeft me altijd getrokken. Ik spreek de taal vloeiend. Ik heb er twaalf jaar gewoond, gestudeerd en gewerkt. In 2013 heb ik een woning in Frankrijk gekocht die ik verhuur. Zo is het balletje gaan rollen. Bassivière kwam op mijn pad en ik was opslag verliefd. Ik zet het werk van de vorige eigenaren voort en verander weinig aan het concept. Alleen de brocante winkel in de schuur ga ik omvormen tot woonwinkel met kleding en alles wat vrouwen nodig kunnen hebben op vakantie.”

 

Ze is geen onbekende binnen ondernemend Midden-Limburg. “Mijn vader was eigenaar van Van de Meerakker BV in Weert. Hij is dit jaar overleden. Ik ben dankbaar dat hij in juni nog een paar dagen vakantie gevierd heeft samen met mij bij Bassivière.”

Populaire bestemming
Bassivière is geopend van april tot en met eind oktober. Omdat de vakantiebestemming razend populair is bij met name Nederlanders, Belgen en Duitsers, raadt ze aan op tijd te boeken. “Het hoogseizoen is bijna volgeboekt. In het voor- en naseizoen zijn er nog boekingen mogelijk. Via het Zakenblad wil ik ook de mensen in Midden-Limburg kennis laten maken met Bassivière. Om te vieren dat ik het domein overgenomen heb, bied ik leuke packagedeals aan.”

Rserveren kan via: https://www.bassiviere.com