Roland van Bussel (COO) Moonen Packaging en Ruben Nolles (Quality Assurance)

WEERT | VEGHEL – Vandaag vindt de uitreiking van de 3e Lean & Green Star plaats. Lean & Green Europe is een CO2 besparingsprogramma voor bedrijven die hun logistiek willen verduurzamen. Er zijn uiteindelijk vijf Lean & Green sterren te behalen. Moonen Packaging uit Weert gaat geheel CO2 vrij haar 3e ster ophalen.

De uitreiking van de 3e Lean & Green Star vindt plaats in Amersfoort, waar Connekt de sterren uitreikt aan bedrijven die meedoen aan dit programma. De uitreiking vindt plaats tijdens het Festival Duurzame Mobiliteit 2018 en wordt geopend met sprekers uit het Lean & Green Europe netwerk. Moonen Packaging is een van deze bedrijven die de ster in ontvangst mag nemen. De Weertse verpakkingsspecialist gaat door om zo min mogelijk CO2-uitstoot te produceren, en gaan  daarom de ster met de fiets ophalen.

3 uur fietsen voor derde groene ster
Roland van Bussel (COO) en Ruben Nolles (Quality Assurance) vertrekken met de fiets vanuit Veghel om de uitreiking in Amersfoort bij te wonen. Ruben: “Het is voor ons alleen maar logisch, als je een prijs in ontvangst neemt waaruit blijkt dat je bedrijf er alles aan doet om CO2-uitstoot te reduceren. We doen het niet alleen voor publiciteit, we willen ook naast het programma ons best blijven doen om CO2-uitstoot te verminderen.”

Roland van Bussel werkt momenteel 2 jaar bij Moonen Packaging als Operations Manager en ziet duurzaamheid niet als een ‘marketingtool’. “Duurzaamheid is een enorm containerbegrip geworden, maar wat betekent het nu écht voor een bedrijf? Voor ons betekent het dat wij er alles aan doen om de planeet een stukje groener achter te laten voor de volgende generatie.”

Limburgse bedrijven koploper
Dit is de eerste keer dat de 3e Lean & Green ster wordt uitgereikt. Moonen Packaging is enorm trots om een van de drie Limburgse koplopers te zijn in dit programma.

Nico Anten, executive chairman van Connekt: “Er zijn in totaal 6 bedrijven die de eerste 3e Lean & Green Star in ontvangst mogen nemen. Limburg is een mooi voorbeeld van hoe je voorop kunt lopen – en hoe je daarmee ook andere bedrijven kunt inspireren om gezamenlijk concrete CO2-ambities te realiseren.”

Het Moonen Duo vertrekt rond 07:00 uur vanuit Veghel om aan hun ruim 4 uur durende reis te beginnen. Op de social media kanalen van Moonen Packaging wordt hun voortgang bijgehouden.