Op de foto: In het midden Wies van der Varst (Zonta Ruremonde) en Math de Ponti (Vrienden van Laurentius) met de cheque bestemd voor Look Good Feel Better.

ROERMOND – Serviceclub Zonta Ruremonde ondersteunt ieder jaar een project in de regio gericht op het welzijn van vrouwen. De ambitie van Zonta sluit mooi aan bij ‘Look Good Feel Better’, één van de projecten van de stichting Vrienden van Laurentius.

Onlangs mocht de stichting een cheque van maar liefst € 2.000,- in ontvangst nemen uit handen van mevrouw Wies van der Varst namens Zonta Ruremonde.

Er mooi uitzien, ondanks de gevolgen van een chemokuur
Look Good Feel Better is een initiatief waarbij vrouwen met kanker een workshop uiterlijke verzorging krijgen aangeboden. Een verzorgd uiterlijk biedt houvast, niemand wil er immers ziek uitzien. Tijdens deze workshop ontvangen zij tips en professionele adviezen over hoe ze, ondanks de gevolgen van een chemokuur, mooi voor de dag kunnen komen met de juiste pruiken en make-up. Bovendien is het voor de deelneemsters vaak heel waardevol om in contact te komen met andere vrouwen die hetzelfde doormaken. Niet zelden spreken ze nog eens af en ontstaan er zelfs nieuwe vriendschappen!

De stichting Vrienden van Laurentius wil de workshops twee á drie keer per jaar aanbieden in het Laurentius Ziekenhuis.