Op een verzoek van de eigenaar van de zaak om de regels aan te passen, zodat verkoop wel mag, komt het college van B&W niet tegemoet.

WEERT – Het college van B&W blijft bij haar standpunt dat de fietsenzaak aan de Roermondseweg in Weert in strijd is met het bestemmingsplan en daarom moet sluiten. Volgens het bestemmingsplan mag er namelijk geen detailhandel plaatsvinden op deze locatie.

Het verzoek om handhavend op te treden werd eind vorig jaar ingediend door Goeden Tweewielers, gevestigd aan Limburglaan 1a in Weert.

Zienswijzen
Eigenaar van het pand A.P.H. Theunissen en huurder Internationale Bike Group B.V. hadden zienswijzen ingediend. Volgens hen zou er een kruimelvergunning voor afwijkend gebruik verleend moeten worden. Ook zouden zij de bedrijfsactiviteiten willen aanpassen zodat er geen sprake meer is van overtreding van het bestemmingsplan.

Niet mogelijk
Volgens B&W is dat niet mogelijk: ‘Het verlenen van een omgevingsvergunning voor afwijkend gebruik op grond van een zogenaamde kruimelgevallenregeling is niet mogelijk. Een functiewijziging detailhandel is alleen mogelijk als het betreft een uitbreiding van een bestaande winkel in een kansrijk winkelgebied.’ Het pand waarin de fietsenwinkel is gevestigd, ligt niet in een kansrijk winkelgebied.