MAASTRICHT – Mosa’s nieuwste tegelserie, Mosa μ [mu], heeft een prestigieuze Red Dot Award gewonnen. Het nieuwe product, dat eerder in april werd gelanceerd, werd door een jury van deskundigen – bestaande uit ongeveer 40 onafhankelijke ontwerpers, designhoogleraren en gespecialiseerde journalisten – geprezen vanwege de innovatieve benadering.

Het μ-concept van de Nederlandse tegelproducent Mosa is geïnspireerd op de bijzondere relatie tussen licht en het kleurenspectrum. De ontwerpers van Mosa keken ook naar natuurkundige principes, kunst, trends op het gebied van architectuur en de visie van oude Griekse filosofen op dit onderwerp. Het resultaat is een ongekende en dynamische ervaring die er tussenuit sprong onder de genomineerden.
Spelend met keramische pigmenten en de manier waarop deze een wisselwerking aangaan met hun omgeving en met elkaar, creëerde Mosa een tegelserie die in staat is om op subtiele wijze van uiterlijk te veranderen afhankelijk van haar omgeving. Een Mosa μ-vloer reageert op de ruimte en de vierde dimensie – tijd. Zowel interieurelementen als lichtveranderingen beïnvloeden de kleur. De Mosa μ-tegels zijn verkrijgbaar in één enkel formaat – 60 x 60 centimeter – en vier hoofdtinten – wit, lichtgrijs, grijs en bruin. Ze kunnen ons een ruimte op een compleet andere manier laten ervaren.
De jury van de Red Dot Awards erkende Mosa’s toewijding aan het creëren van grensverleggende producten die zowel conceptueel sterk als technisch van hoog niveau zijn. De serie werd geprezen om haar voortreffelijke ontwerp en materiaalkwaliteit. Deze eer is een nieuwe pluim op de hoed van de toonaangevende tegelproducent, die al diverse keren eerder een Red Dot Award ontving en ook werd bekroond met IF Awards, Interior Innovation Awards, Design Plus Awards, Good Design Awards en Dutch Design Awards.
Mosa zal zijn trofee in ontvangst nemen in het Red Dot Design Museum in Essen op 3 juli 2017 tijdens het Red Dot Gala, een gezamenlijke prijzenceremonie voor de winnaars in alle Red Dot-categorieën. Op dezelfde dag verschijnt ook het Red Dot Design Yearbook 2017/2018.

Voor meer informatie naar mosa.com/mu