Samen met haar partner Lex Mook deelt Maaike Terhorst een gezin en een arbeidsrechtpraktijk. Lex! Legal Solutions adviseert werkgevers en werknemers op een laagdrempelige manier. Optimale bereikbaarheid en korte lijnen. Van langdurige arbeidsrechtelijke ondersteuning voor ondernemers tot het beoordelen van een vaststellingsovereenkomst voor werknemers.

Dat de advocatuur al lang niet meer alleen bestaat uit mannen in driedelig grijs die zich ophouden in statige panden, bewijst Maaike Terhorst wel. De vlotte, kleurrijk geklede advocate staat symbool voor een nieuwe generatie. Daarbij wordt juridische expertise gecombineerd met persoonlijke verbinding. “Iedereen kan vrijblijvend contact met me opnemen. Dat kan een werkgever zijn die met een bedrijfsovername te maken krijgt of geconfronteerd wordt met een concurrentiebeding van een nieuwe werknemer, maar bijvoorbeeld ook een werknemer van wie het arbeidscontract beëindigd wordt. Na één gesprek weet je meteen wat de mogelijkheden zijn, hoe we het gaan aanpakken en wat het ongeveer gaat kosten.”

maaike-terhorst2
NAAM Maaike Terhorst BEROEP Mede-eigenaar van Lex! Legal Solutions sinds 2009 GEBOREN OP 7-6-1974 in Oldenzaal WOONT IN Weert HEEFT EEN RELATIE MET Lex Mook MOEDER VAN Liselotte en Sebastiaan VRIJE TIJD Hockey bij HV Weert, roeien bij RV Weert, wandelen met hond Pip en bestuurslid van Stichting Poortwachterscentrum Regio Weert

Vinger aan de pols
Samen met haar partner Lex Mook runt ze Lex! Legal Solutions. De afgelopen acht jaar zijn verschillende bedrijven, binnen en buiten de regio, een duurzame relatie aangegaan met het Weerter arbeidsrechtkantoor. “Ik ben geen traditionele advocaat bij wie je alleen aanklopt op het moment dat je naar de rechter moet. Als advocaat en adviseur begeleid ik bedrijven voor een langere periode. In die gevallen is er sprake van een duurzame samenwerking, waarbij de meerwaarde is dat ik de onderneming en haar product en/of dienst goed ken en dus ook de (interne) processen en werkwijzen. De onderscheidende factor is de combinatie van het specialisme enerzijds en de huisartsfunctie anderzijds. Even mailen, bellen of een bezoekje voor een gesprek bij de klant. De combinatie van inhoud en snelheid! Ik word meestal aan de voorkant van het proces al betrokken, op het moment dat strategische keuzes gemaakt worden. Ik blijf ook daarna vinger aan de pols houden en hierdoor kunnen fouten in de uitvoering voorkomen worden. De werkzaamheden zijn dus niet alleen beperkt tot procederen, maar vooral ook adviseren.”

Zo adviseert Lex! Legal Solutions bedrijven bijvoorbeeld bij reorganisaties. “Ik zet dan samen met de werkgever een stappenplan op, overleg met de accountant, bereid de contacten met de OR, vakbonden en UWV voor en ondersteun bij de vergunningaanvragen. Wat voor contracten hebben de werknemers, wie komt voor ontslag in aanmerking, welke vergoeding krijgen ze mee? Dat soort vragen help ik te beantwoorden. Waar het voor veel werkgevers de eerste keer is dat ze met een reorganisatie te maken krijgen, heb ik zulke situaties al vaak meegemaakt.”

Voor werkgevers én werknemers
Doordat Maaike bijna twintig jaar ervaring heeft als advocaat, beschikt ze over een schat aan juridische kennis en praktijkervaring. Bovendien werkt Lex! Legal Solutions met hoogwaardige ICT ondersteuning, waardoor zij bovenop alle nieuwe ontwikkelingen in regelgeving, rechtspraak en HR management zit. Er wordt dus snel geschakeld als dat nodig is. Driekwart van de klantenkring bestaat uit werkgevers. Tevens vertegenwoordigt ze werknemers in alle mogelijke functies, van statutair directeur tot productiemedewerker.

Een werkgever die een beëindiging voorstelt, komt met een vaststellingsovereenkomst. “Voor werknemers is het belangrijk om de conceptversie daarvan te laten beoordelen door een advocaat. Want daaruit moet op de eerste plaats blijken of er überhaupt een grond voor beëindiging is en of de werknemer aanspraak kan maken op een transitievergoeding. Werknemers krijgen in de regel een budget om de vaststellingsovereenkomst te laten toetsen.”

www.lexlegalsolutions.nl

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck | Wesley Hegge