Paul Kooij

Wie is hij en wat mogen we verwachten?

Paul Kooij is een stevige Noord-Hollandse jongen die in 1961 het levenslicht zag in Purmerend. Door en voor de liefde is hij nu in het Zuid-Limburgse Oirsbeek neergestreken. Hij heeft ruime ervaring als centrummanager in Sittard-Geelen en in het Belgische Lommel.

Daarvoor verdiende hij zijn sporen in onder meer uitgeversland, de horeca en hotelmanagement en was hij zelfstandig ondernemer in de detailhandel. “Ik ken de dagelijkse praktijk en de beslommeringen van de binnenstadondernemer. Maar ik begrijp ook heel goed dat het belangrijk is om groter te denken dan de eigen winkel, de eigen straat, de eigen stad. De schouders moeten onder het imago!”, zegt Kooij enthousiast.

Hij houdt ervan om verre reizen te maken. De indrukken die hij opdoet, plaatst hij graag in het juiste perspectief. Hij zoekt naar mogelijkheden om die hier en nu op een passende manier in te zetten. Hij geeft een voorbeeld. “Tokio, is de grootste stad ter wereld met ruim 31 miljoen inwoners. Je ziet daar handelaren die op een kistje gaan staan om hun waren aan te prijzen terwijl het volk toestroomt.” Hij vervolgt lachend: “Of dat nu dé methode is voor Weert, weet ik niet. Ik wil er mee zeggen dat er in Weert nu genoeg getoetst, onderzocht en geënquêteerd is. De aan-uit knop moet op ‘aan’. En ik nodig iedereen van harte uit om daaraan mee te doen. Bovendien houd ik ervan om te doen wat ik zeg. Voor mooie woorden en gebakken lucht komt geen bezoeker naar Weert en geen enkele Weertenaar wordt daar blij van. De handen moeten nu uit de mouwen. Ik ben er klaar voor!”

www.centrummanagementweert.nl