Paul Kooij woonachtig te Oirsbeek wordt de nieuwe centrummanager in Weert. Hij beschrijft zichzelf als ‘Ik ben een niet alledaagse ondernemende manager, die van geijkte paden durft af te wijken en vraagstukken vanuit verschillende zichtpunten aanpakt.’

Kooij is bedenker en uitvoerder van het concept Superlativo en LaTazza in Heerlen, en kent Weert als directeur van Westerhout Groep | Golden Tulip Weert. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor ondernemerschap in Parkstad, Sittard-Geleen en Lommel, door zitting te nemen als penningmeester in Koninklijk Horeca Nederland, als lid van de samenwerkende logiesverstrekkers in Parkstad (marketing) en als centrummanager in Lommel.

Centrummanager Gemeente Lommel
Kooij was als centrummanager werkzaam voor de gemeente Lommel. In korte tijd was hij in staat was de relatie tussen gemeente, ondernemers en vastgoed te verbeteren en een organisatie te bouwen rondom deze samenwerking. Na vooronderzoek, gesprekken met belanghebbende zijn er werkgroepen (met name centrumondernemers) en een stuurgroep waarin naast ondernemers ook gemeente en vastgoed zitting hebben ontstaan. Uit deze werkgroepen is een visie ontwikkeld over centrumevenementen met daaraan gekoppeld een uitvoeringsorganisatie. De vanouds bekende evenementen zijn verbeterd en rondom de Kerstperiode zijn er grote evenementen georganiseerd. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat de toestroom van consumenten naar de stad is verbeterd.