Ondernemers uit Roermond hebben een nieuwe speelfilm over Kamp Amersfoort gemaakt. ‘De Nacht’, zoals de titel luidt, is naar verwachting in het  in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het waar gebeurde verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog in een kamp in Amersfoort. De Nacht laat in de vorm van dialogen het verdriet van de Tweede Wereldoorlog zien. Aan de hand van gesprekken onderling en met kampbewakers wordt de kijker meegenomen in de gedachten en emoties van de gevangenen. De film speelt zich dan ook voor een groot deel af op letterlijk een paar vierkante meters in een cel in Amersfoort.

Het idee
De Nacht is een idee van Frank Munnecom en Bjorg Ray dat ontstond in 2013. Eind 2014 stond uiteindelijk het verhaal op papier, waarna begin 2015 castings werden uitgeschreven en medio datzelfde jaar vonden ook de eerste draaidagen plaats. Het daaropvolgende volledige jaar vond de eerste montage plaats, waarna in het begin van 2016 besloten werd een nieuwe verhaallijn te introduceren. Deze beslissing is cruciaal gebleken voor het eindresultaat (‘geen nacht, zonder dag’). Nieuwe draaidagen dus, om vervolgens weer terug te gaan naar ‘de kraamkamer van de productie’, eind 2016 is hier aan de montagetafel de finale hand gelegd aan de edit. In het begin van 2017 is de film voorzien van geluid en speciaal hiervoor gecomponeerde muziek.

16681689_1726593920983958_2924716103976713842_n
Poster ontworpen door www.studiomarq.nl