Omdat verkoop niet is gelukt, gaat de gemeente opnieuw proberen de leegstaande Poort van Limburg te verhuren. De huurprijzen van de ruimten in het complex zijn flink gedaald, waardoor de kans op een succesvolle verhuur een stuk groter is.

Dat zegt wethouder Frans van Eersel in Dagblad de Limburger. De gemeente ondernam in het afgelopen anderhalf jaar tevergeefs pogingen om het complex te verkopen.

Verhuur
Daarom wordt nu overgegaan op verhuur. Door het zalencentrum en bedrijfsverzamelgebouw in de boeken af te waarderen, kan de huurprijs omlaag. Het zalencentrum werd vier jaar geleden met een aantal activiteiten van carnavalsvereniging De Rogstaekers in gebruik genomen. Het bedrijfsverzamelgebouw is nog nooit gebruikt.

Chinees hotel
Verder waren er plannen om de Poort van Limburg te gebruiken voor activiteiten van het Chinees hotel dat tegenover het zalencentrum aan de andere kant van het kanaal moet verrijzen. Volgens Van Eersel willen de Chinezen echter het hotel en bijkomende attracties als restaurant, nachtclub, wellness, beautysalon, souvenirshop en casino nu onder één dak houden.

Poort1 Poort2 Poort3 Poort4 Poort5 Poort6 Poort7 Poort10 Poort8