De delegatie werd ontvangen door voorzitter Raad van Bestuur Marja Weijers (links) en voorzitter Cliëntenraad Theo Hoekjan (midden).

Afgelopen donderdag mocht het Laurentius Ziekenhuis enkele vertegenwoordigers van de VVD ontvangen, waaronder de kamerleden Karin Straus en Arno Rutte. Hun interesse in het Laurentius werd gewekt naar aanleiding van het Elsevier-onderzoek waarin het ziekenhuis als één van de beste ziekenhuizen van Nederland werd benoemd. Bijzondere interesse was er voor de manier waarop het Laurentius invulling geeft aan het begrip klantgerichtheid.

Na een eerste algemene kennismaking met het ziekenhuis werden de gasten ontvangen in het nieuwe OK-complex. Hier werd onder andere gesproken over de TEM-chirurgie, een operatietechniek waarmee Roermond zich landelijk op de kaart heeft gezet, en de goede samenwerking met omringende ziekenhuizen waar het gaat om het behouden van de ‘hoog complexe, laag volume’ zorg in de regio.

Moeder & Kind Centrum
Ook werd een bezoek gebracht aan het vorig jaar geopende Moeder & Kind Centrum, een afdeling die invulling geeft aan klantgerichtheid door te werken volgens de principes van de gezinsgerichte zorg. Het werkbezoek werd afgesloten op de afdeling radiologie waar een demonstratie werd gegeven van de nieuwe 3D mammografietechniek en de delegatie uitleg kreeg over het opsporen van prostaatkanker met de meest geavanceerde MRI-techniek.

Straus en Rutte gaven na afloop aan onder de indruk te zijn van hoe een relatief klein ziekenhuis als Laurentius invulling geeft aan klantgerichte patiëntenzorg en in staat is uit te blinken op verschillende vlakken.