Marjolijn Dieker-Klinkers/

Marjolijn Dieker-Klinkers gaf haar goedbetaalde job in de bancaire sector op. Door de komst van drie jonge kinderen wilde ze de indeling van haar tijd zelf bepalen. Als eigen baas van LM Vastgoed brengt de Weertse huurders en verhuurders bij elkaar. ‘Ik werk nu met mensen van allerlei verschillende nationaliteiten en uit alle sociale klassen.’

Een eigen bedrijf en dat in de vastgoedsector; de appel valt niet ver van de boom. “Mijn vader is actief in de vastgoedsector en heeft een mooie portefeuille opgebouwd. Als kind ging ik al overal mee naartoe”, herinnert Marjolijn zich.

Op een gegeven moment was hij op zoek naar een nieuwe beheerder. Dat leek haar wel wat. “En een halfjaar geleden heb ik mijn derde, en waar­schijnlijk laatste, kind gekregen. Ik wil meer tijd met hen kunnen doorbrengen. Er kwamen dus een paar dingen samen. Anderhalf jaar geleden ben ik LM Vastgoed begonnen.”

Vastgoedsector
De verschillen met haar functie als zakelijk account­­manager bij een internationale bank zijn groot. Marjolijn vond haar vorige baan overigens ‘hele­maal leuk’ en ze voelde zich ontzettend op haar plek tussen de stropdassen. Maar als je haar nu vraagt hoe het is om eigen baas te zijn, twijfelt ze niet: “Dat had ik veel eerder moeten doen. Natuurlijk, ik had een gigantisch goed salaris en dat is nu wel anders.”

Dat geldt ook voor de aard van het werk. “Als huurbemiddelaar ben ik constant op pad. Ik voer gesprekken met de meest uiteenlopende mensen. Dat maakt het elke dag weer een uitdaging. Juist die combinatie van sociaal en zakelijk is mij op het lijf geschreven.”

Matchmaker
Marjolijn is een matchmaker tussen huurders en verhuurders in de categorieën kamerverhuur, appar­tementen, woningen en bedrijfsonroerend goed. Momen­teel beheert ze een mooie portefeuille met panden. Het totale aanbod is groter, want enkele gebouwen zijn opgedeeld in kamers die ze los verhuurt.

Het kameraanbod onderscheidt haar, maar de bewerkelijkheid is groot door de vele mutatie­momenten. Met name na carnaval en Kerst schieten de aanvragen omhoog. “Simpelweg omdat huwe­lijken soms stuklopen. Eén van de twee wordt dan buitengezet. Mensen die de financiële middelen niet hebben om in een hogere prijsklasse te huren, kiezen tijdelijk voor een kamer. Het is geweldig om mensen die even in de problemen zitten aan een woonruimte te helpen.”

Het vuile werk
Afhankelijk van de wensen van de verhuurder verzorgt ze de administratie van huurpenningen en het factureren hiervan. Ook de jaarlijkse huur­prijsindexeringen en de inspectie van een huur­object op mutatiemomenten neemt ze voor haar rekening. “LM Vastgoed is geen onderdeel van een grote organisatie en daardoor kan ik maatwerk leveren.”

Maar er kleven ook minder leuke kanten aan het werk. “Er zijn altijd huurders met betaal­achter­standen of die besluiten het gehuurde voor andere doeleinden te gebruiken zoals hennepkwekerijen. In mijn takenpakket zitten verder incasso- en uitzettingsprocedures. Ik doe dus ook het vuile werk. Door mijn ervaring in de bancaire wereld heb ik veel ervaring en sta ik niet snel ergens van te kijken.”

www.lmvastgoed.nl

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck / Wesley Hegge