Muntpassage Weert

Bouwinvest is van plan om na het vertrek van V&D het bijna 16.000 m2 grote winkelcentrum De Muntpassage in het centrum van Weert aan te passen aan de eisen van de hedendaagse retailers.

De Muntpassage die dateert uit de jaren zeventig omvat zo’n 15.800 m2 winkelruimte plus een parkeerdek. Het complex heeft sinds een eerdere herontwikkeling in de jaren negentig een prominente positie binnen het kernwinkelgebied van Weert. Met het vertrek van V&D doet nu de kans zich voor om het winkelcentrum weer helemaal aan te passen aan het huidige winkellandschap.

Bouwinvest heeft Top Vastgoed en FiMek Estate geselecteerd voor dit omvangrijke project. Top Vastgoed ontwikkelt momenteel een concept waarin een aangepaste winkelindeling, een nieuwe branchering en een eigentijdse uitstraling voor internationale retailers de kernpunten zijn. De gezamenlijke partijen hebben zich als doel gesteld om in nauwe samenwerking met de gemeente Weert op relatief korte termijn tot realisatie te komen. FiMek Estate uit Zaltbommel neemt het projectmanagement op zich. De Drie Architecten tekent voor het ontwerp van de plannen.