Het Toon Hermans Huis Weert is een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten of nabestaanden, dat in 2016 vijf jaar bestaat. Het heeft zijn bestaansrecht inmiddels bewezen, want het telde over die periode liefst  9000 bezoeken. Dit najaar wordt voor de 10.000ste maal een gast verwelkomd.

Onze gasten vinden in het huis een luisterend oor, nemen deel aan een van de vele activiteiten,  zoeken er informatie of komen er gewoon een kop koffie drinken.  Ze willen hun zorgen of verhaal delen of even ontspannen en de zorgen van zich afzetten. Dankzij de gastvrouwen/gastheren en alle andere vrijwilligers vinden de gasten in het huis een warm onthaal. Het Toon Hermans Huis is een echt huis geworden voor en door de gemeenschap. Een huis om te praten en te zwijgen, te huilen en te lachen. Het huis wordt gerund door geschoolde vrijwilligers en vele helpende handen en is voor financiële steun volledig afhankelijk van giften en donaties.

Bijzondere activiteiten
In het kader van zijn 5 jarig bestaan organiseert het Toon Hermans Huis een aantal activiteiten. Op 21 september houdt Prof. Dr. Manu Keirse een lezing tijdens de laatste thema-avond van dit lustrumjaar. Velen kennen Manu Keirse nog van de indrukwekkende lezing die hij hield bij de opening van het Toon Hermans Huis Weert. Als geen ander weet hij zijn gehoor te boeien. Hij is dé expert in patiëntbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg, getuige zijn vele boeken en publicaties. De avond wordt gehouden in de concertzaal van RICK, Beekstraat 27. Inloop vanaf 19.00 uur, begin lezing 19.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden vooraf is verplicht. Dit kan via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch, 0495-541444.

De Theatershow
Ter afsluiting van het jaar presenteert het Toon Hermans Huis “De Theatershow”. “De Theatershow” geeft op een originele, muzikale wijze een blik in een inloophuis.. Dit gebeurt aan de hand van bekende Nederlands- en Engelstalige popsongs, gezongen door een scala aan bekende artiesten en begeleid door een band van topmuzikanten.  De presentatie is in handen van de (inter)nationaal bekende presentator en entert(r)ainer Richard de Hoop.

Het wordt een voorstelling met een lach en een traan, een achtbaan van emoties. Toon Hermans Huis, “De Theatershow” wordt gehouden op zaterdag 8 oktober om 20.15 uur en zondagmiddag 9 oktober om 14.00 uur in het Munttheater. De entreeprijs bedraagt € 29,50, inclusief pauzedrankje en -hapje. De opbengst, na aftrek van de kosten, komt ten goede aan het Toon Hermans Huis Weert. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.munttheaterweert.nl of via de theaterkassa en telefonisch: 0495-513575. Voor meer informatie: kijk ook op www.toonhermanshuisweert.nl.

Sponsorpakketten
Wilt u een bijzondere avond meemaken en uw relaties laten meegenieten? Voor de Theatershow zijn interessante sponsorpakketten beschikbaar. Penningmeester Ad Jongen, tel. 0495-524595 geeft u graag alle informatie.