Gezondheidscentrum TopZorg Weert aan de Bernhardlaan 8 presenteerde zaterdag 16 juli het eerste exemplaar van ‘SUMMUM’ magazine. Het eerste exemplaar werd door Olaf van der Zanden overhandigd aan wethouder Paul Sterk van de gemeente Weert. Met SUMMUM wil TopZorg Weert inwoners in de regio Weert kennis laten maken met de verscheidenheid aan disciplines binnen dit gezondheidscentrum.

In dit eerste nummer worden  enkele minder bekende vakgebieden binnen TopZorg Weert belicht, zoals de klinische Psycho-Neuro-Immunologie en Neurofeedback. Tevens zijn in het magazine artikelen opgenomen over handtherapie, sportmassage, podotherapie en een artikel over de stichting ‘Gaan voor Goud’.

Verhaal van cliënten
De nadruk in SUMMUM ligt vooral op het verhaal van cliënten. Centraal staat de vraag: ‘hoe ervaren zij  de zorg binnen TopZorg Weert en wat maakt deze zorg voor hun waardevol’. Tevens wordt uitgelegd waarom er op een bepaalde manier wordt gewerkt, hoe de visie is van de zorgverleners  en hoe de slogan ‘topzorg op maat bij ú in de buurt’ concreet wordt vormgegeven. SUMMUM  is vanaf heden gratis verkrijgbaar o.a. bij De SooS, Charlain Herenmode, Colada Sport 2000 en TopZorg Weert.

TopZorg Weert
Het gezondheidscentrum TopZorg Weert is op 8 september 2014 geopend. Op de locatie aan de Bernhardlaan stond vroeger een boerderij. In 1952 kreeg het terrein lokale bekendheid als speeltuin ‘Palmenhof’. Later werd het pand tot 2012 gebruikt door kinderdagverblijf ‘t Holletje. Momenteel zijn er maar liefst zeven praktijken vertegenwoordigd in het volledig verbouwde centrum.

In het gezondheidscentrum zijn gevestigd: tandartspraktijk Boonen,  Podotherapie InKa,  Ergotherapie Schiphorst, Topfysiotherapie Handencentrum Weert, BMC Weert voor Neurofeedback, Musculo sportmassage en Topfysiotherapie van der Zanden.

Topfysiotherapie van der Zanden
In 2014 is Topfysiotherapie van der Zanden verhuisd van de Kruisstraat (Moesel/Keent) naar de Bernhardlaan 8 op Moesel. De fysiotherapiepraktijk werd in 1969 gestart door Henk en Tosca van der Zanden met als doel “hoogwaardige fysiotherapeutische zorg te leveren”. Zijn zoon Olaf van der Zanden (46) heeft samen met zijn vrouw Eef de praktijk in 1996 overgenomen.

In 2004 ontstond bij Olaf en Eef van der Zanden het plan een gezondheidscentrum te starten. Het heeft ruim 10 jaar en zestien projecten geduurd voordat zij tot de uitvoering konden overgaan. Nadat het pand was gekocht van de Gemeente Weert werd in april 2014 begonnen met de verbouwing van het complex. De bouw werd gerealiseerd in slechts vijf maanden. Topfysiotherapie van der Zanden heeft op de nieuwe locatie de beschikking over twee grote oefenzalen met alle mogelijkheden voor begeleiding van (top)sporters en patiënten. De overige zeven specialisaties in het pand zijn gehuisvest in ruime en modern ingerichte behandelruimtes. Het gezondheidscentrum heeft voldoende gratis parkeerplaatsen en bevat een lift.