Steeds meer bezoekers van Weert maken gebruik van een parkeergarage. De bezetting van de parkeergarages nam in 2015 met 11 procent toe ten opzichte van het jaar daarvoor. In totaal brachten de parkeergelden vorig jaar 2.627.000 euro in het laatje.

Dat meldt Dagblad de Limburg op basis van het jaarrapport parkeren van de gemeente Weert. In het rapport staan enkele opvallende gegevens. Zo is het bel- en pasparkeren in het afgelopen jaar fors toegenomen. Hoewel de werkelijke parkeertijd betaald wordt door achteraf betalen, viel de omzet toch 15.000 euro hoger uit dan in 2014.

Parkeergelden
Verder blijkt uit de rapportage dat het aantal kortparkeerders steeg met 45.297 in vergelijking met een jaar eerder. Bezoekers van Weert stallen hun auto gemiddeld één uur en vijftien minuten in een parkeergarage. De totale inkomsten door parkeerplaatsen bedroegen vorig jaar 2.627.000 euro. Dat is 97 procent van de omzet die voor 2015 was begroot. In oktober en december, de traditionele winkelmaanden, werd er juist een stuk minder omzet gedraaid dan het jaar ervoor.