Niet zeuren maar poetsen
Niet zeuren maar poetsen

Ondernemers in de Weerter binnenstad hebben genoeg van alle negatieve verhalen over de binnenstad van Weert. Ze doen er alles aan om Weert aantrekkelijk te houden. En dat is precies wat ze ook willen laten zien. Daarom steken ondernemers samen met de vastgoedeigenaren, bewoners uit de binnenstad en de gemeente op vrijdag 20 mei in de ochtend de handen uit de mouwen met een gezamenlijke schoonmaakactie.

De schoonmaakactie is één van de ideeën vanuit ondernemers die zijn opgehaald tijdens straatbijeenkomsten. Die zijn door Centrummanagent Weert georganiseerd om ondernemers te informeren en consulteren over een Bedrijven Investeringszone voor ondernemers in de binnenstad. In navolging van de BIZ voor vastgoedeigenaren die begin 2016 van start ging worden nu voorbereidingen getroffen voor een BIZ voor ondernemers. Op die manier willen vastgoedeigenaren en ondernemers de handen ineen slaan, samen investeren in een aantrekkelijke binnenstad en in centrummanagement en bovendien afrekenen met het probleem van free-riders.

Ondernemers, bewoners, vastgoedeigenaren en de gemeente Weert gaan poetsen.
Ondernemers, bewoners, vastgoedeigenaren en de gemeente Weert gaan poetsen.

Onder het mom van ´niet zeuren maar poetsen´ gaan de deelnemers vrijdagmorgen om acht uur vanaf de Markt aan de slag om Weert te laten schitteren. Met een emmer en een sopje. Ramen, deuren, stoepen en steegjes. Samen aan het werk voor een schone en aantrekkelijke binnenstad.