Midden-Limburg Actueel BV (MLA) gevestigd te Weert en New Media Corporation BV (NMC) gevestigd te Maastricht starten een exclusief samenwerkingsverband met betrekking tot meer-camera-producties en livestreaming diensten. Voor kijkers, sponsoren en adverteerders betekent deze krachtenbundeling een nóg completer dienstenaanbod en een verdere verbetering van het product.

Niek Hendrix, dga Midden-Limburg Actueel B.V. ‘MLA blijft zich concentreren op het laatste nieuws en videoproducties uit de regio en NMC concentreert zich op de realisatie van live producties, livestreaming en online tv-kanalen. NMC maakt het uitzenden en bekijken van live programma’s via internet (livestreaming) en het terugkijken van programma’s via eigen online tv-kanalen bereikbaar voor een brede doelgroep van ondernemingen, educatieve instellingen, (semi-)overheden en omroepen in Nederland, België en Duitsland. Evenementen, presentaties, bijeenkomsten en tv-programma’s kunnen met meerdere camera’s worden opgenomen, live worden uitgezonden, live worden bekeken en achteraf worden teruggekeken.’

Livestreaming en online tv-kanalen nu voor iedereen bereikbaar
‘Vrijwel iedereen kan de programma’s bekijken via smartphone, tablet, PC, set-top box en smart-TV. NMC sluit hiermee naadloos aan op de voorkeuren en het kijkgedrag van moderne mediaconsumenten volgens NMC eigenaar Lou Cremers . De inhoud van de programmering kan naar wens worden samengesteld, zonder de redactionele beperkingen die veel traditionele media kennen. Waar traditionele media er veelal niet in slagen hun bereik en positie te handhaven, maakt de nieuwe samenwerking het mogelijk om het gewenste publiek op een boeiende, relevante, aansprekende en kosten-efficiënte manier te bereiken en te binden, mede door integratie met sociale media. Daarbij wordt gebouwd op ruime ervaring met live-producties, corporate producties, sales, marketing, commerciële televisie en online media. NMC biedt een innovatief palet van hoogwaardige totaaloplossingen, met focus op rendabele exploitatie en kwalitatieve realisatie.’