Jan Egelmeers op bezoek in Senegal
Kiwanislid Jan Egelmeers op bezoek in Senegal

Kiwanis Weert presenteert op maandag 16 mei 2016 voor de elfde keer in successie de PinksterCuliance in de binnenstad van Weert.

Kiwanislid Jan Egelmeers was afgelopen jaar zelf in Senegal: ‘Wij doen dit niet voor ons zelf maar om geld bij elkaar te brengen voor de goede doelen’, dit jaar zijn dat:

  • Acción Senegal, een hulporganisatie opgericht door Albert en Ana Rodríguez. Kiwanis Weert wil in Senegal het dorpje Missira Dantilah helpen bij het opzetten van een gezondheidspost. Van deze post bestaande uit o.a. een apotheek, een kraamafdeling en een paviljoen voor het herstel van ondervoede kinderen gaan meerdere kleine dorpjes in de regio gebruik maken.
  • Zorgverlening PGZ biedt zorg en ondersteuning aan (jong) volwassenen en kinderen met een ontwikkelingsachterstand, ADHD, angststoornis, gedragsstoornis of overige psychiatrische problematiek. Medio januari is PGZ Tungelroy verhuisd naar een andere locatie. Kiwanis Weert wil zich inzetten om de nu nog lege speelzolder geheel naar wens van de bewoners in te richten.

Tijdens de PinksterCuliance op Pinkstermaandag 16 mei nemen ook dit jaar weer verschillende restaurateurs, cateraars en wijnhuizen deel. Waaronder Hostellerie Munten, De SooS, Amusant restaurant & lounge, Restaurant Azië, Huyskamer Daatjeshoeve, Wijnhuis Weert, Wijnhuis Beaugrim, Silverlicious Catering & Kookservice en Golden Tulip Weert. Naast de diversiteit aan horeca zullen ook diverse artiesten optreden. To Twelve, R3wind Acoustic, Baer Traa zullen het podium op de Nieuwe Markt betreden. De Weerter band Guarantee zal de PinksterCuliance in stijl afsluiten. Aanvang 14.00 uur.

Op zondag 15 mei wordt er door Kiwanis een nieuw evenement gelanceerd. Dit zomerse evenement genaamd PinksterLIVE zal in het teken staan van zomerse sferen, gezelligheid, eten, drinken en zullen DJ’s: Innervated, S-Sential, MR. YOUNGUE en AdelicFunk zorgen voor de zomerse klanken. De avond zal worden afgesloten door de band Re:Session. Dit evenement is net als de PinksterCuliance vrij toegankelijk en start om 15.00 uur.

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck | Bart Maes