René en Sebastiaan Witte, franchisenemers van o.a. Hema Weert.
René en Sebastiaan Witte, derde generatie franchisenemers van o.a. Hema Weert.

In november viert HEMA haar 90ste verjaardag. Daarom wordt iedereen uitgedaagd om de allerlekkerste taart te maken en daarmee aan de landelijke wedstrijd ter gelegenheid van dit jubileum mee te doen. Een professionele jury beoordeelt de taarten. De winnende taart wordt opgenomen in het assortiment van HEMA. De voorrondes vinden plaats van 17 t/m 23 mei in zes verschillende steden. Een van die steden is Weert. Daar vindt op maandag 23 mei de regionale voorronde plaats tussen 17.00 en 19.00 uur.

De finale van de Grote HEMA Taartbakwedstrijd is op donderdag 2 juni op het Amsterdamse hoofdkantoor van de HEMA. Op die spannende dag wordt de winnende taart gekozen uit 90 inzendingen en deze taart is vanaf de officiële verjaardag verkrijgbaar in alle vestigingen met een gebaksafdeling. Wie weet snoept heel Nederland straks van jouw HEMA taart.

De wedstrijd
Taartbakkers uit heel Nederland kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via www.hema.nl/taartbakwedstrijd. Hier kan men het recept en een foto van de taart uploaden. Nadat ze een bevestigingscode hebben ontvangen, kunnen deelnemers de taart tijdens de voorrondes op vastgestelde data persoonlijk presenteren in één van de geselecteerde vestigingen: Zwolle, Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Arnhem of Weert.

Taart HEMA

Vakjury
Een vakjury, bestaande uit onder meer Marcus Polman, jurylid bij MasterChef Holland, Monique van Loon van Culy.nl en John Vermin, manager bakkerijen van HEMA, zal daar de lekkerste taarten kiezen die doorgaan naar de finale. De beste 90 taarten mogen gepresenteerd worden tijdens de finale op 2 juni op het kantoor van HEMA in Amsterdam.

Opnemen in ons assortiment
John Vermin, manager bakkerijen van HEMA over de actie: “Omdat we de winnende taart ook echt gaan opnemen in ons assortiment, is er wel een aantal voorwaarden gesteld. Dat gaat bijvoorbeeld over vorm en hoogte en dat de taart zoet en niet hartig moet zijn. De exacte voorwaarden en de te winnen prijzen worden hier vermeld. Daarnaast kiezen we ook de creatiefste taart. Deze taart komt niet in ons assortiment en mag dus helemaal out of the box worden bedacht en gebakken. We verwachten heel veel animo voor de wedstrijd. Vijf jaar geleden hebben we dit al op kleinere schaal gedaan, maar bakken is door alle leuke TV programma’s nu echt een fenomeen geworden in Nederland. We laten ons graag verrassen!”, aldus John Vermin.

Over HEMA
Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten makkelijker en leuker. Met producten die opvallen door een goede kwaliteit, een goed ontwerp en een scherpe prijs. HEMA heeft bijna 700 winkels in 7 landen, 11.000 medewerkers en circa 32.000 producten en diensten. HEMA maakt elke dag op zijn leukst.

HEMA Weert
Op 30 september 1968 werd de 90ste HEMA vestiging in Weert geopend door burgemeester Van Grunsven. Eigenaar Louis Witte (1914-1988) bood de burgemeester een antiek glas aan als blijvende herinnering aan deze gebeurtenis. Onder de genodigden bevond zich ook zijn broer Herman Witte, burgemeester van Eindhoven. De Weerter burgemeester meende dat nu wel eens een trek van het kopende publiek naar Weert zou kunnen ontstaan in plaats van andersom. Inmiddels staat de derde generatie René en Sebastiaan Witte aan het roer. Overigens hebben ze het niet van een vreemde, overgrootvader Henri Theodore Witte (1882-1951) stamde uit een Fries katholiek handelsmilieu en was eigenaar van een textielhandel en gemeenteraadslid in Harlingen.