Van Nieuwenhoven autobedrijf

Als ondernemers in de regio zich onderscheiden en daar ook voor geprezen worden, wil het Zakenblad daar meer over weten. Autobedrijf Van Nieuwenhoven ontving de award Bovag Held 2015 en werd dit jaar door de Bovag uitgenodigd om mee te doen aan de verkiezing Autobedrijf van het Jaar 2016-2017. ‘We hebben een duidelijke toekomstvisie, ook als het over elektrisch rijden gaat’, verklaart Caroline van Nieuwenhoven het succes.

Een goede ondernemer is voorbereid op de toekomst. In de autobranche betekent dat inspelen op duurzame ontwikkelingen. Caroline: “Stel dat iedereen over 10 jaar over moet gaan op het elektrisch rijden, dan zijn wij daar al 15 jaar mee bezig. Zo heb je een voorsprong op de rest.”

Green2go Bart en Caroline van Nieuwenhoven
Caroline van Nieuwenhoven (directie en verkoop) en Bart van Nieuwenhoven (directie en chef werkplaats) in de Green2Go-shop.

Creatief en innovatief
In een branche die de afgelopen jaren in zwaar weer verkeerde, is toekomstgericht ondernemen erg belangrijk. “De Bovag (Bond voor Auto(mobiel)handelaren en Garagehouders, red.) heeft daarom gekeken hoe bedrijven op een creatieve en innovatieve manier inspelen op de toekomst”, zegt Caroline. “Wij waren natuurlijk heel blij toen bekend werd dat wij één van de 13 bedrijven zijn die de award Bovag Held 2015 ontvingen.”

Bijzonder detail: Autobedrijf Van Nieuwenhoven is het enige bedrijf in het zuiden van het land dat de award kreeg. “Met name de unieke combinatie van het groene label Green2Go Electric Mobility en het autobedrijf werd door de Bovag geroemd. Wij snappen dat niet iedereen in een keer overgaat op elektrisch vervoer. Daarom moet je laagdrempelig beginnen met e-bikes en e-scooters. En dat hebben wij gedaan.”

Trend
Caroline merkt dat klanten steeds meer bezig zijn met duurzaamheid. “Dat begint te leven. Je ziet dat mobility gevarieerder wordt. Men kijkt ook steeds meer naar andere vervoersmiddelen zoals een elektrische fiets, vanwege de lagere kosten, maar ook om het milieu te sparen.”

Verkiezing Autobedrijf van het Jaar
De Bovag nodigde het autobedrijf uit om deel te nemen aan de verkiezing Autobedrijf van het Jaar. “We besloten mee te doen, omdat het een belangrijk leerproces voor ons is. Je wordt namelijk flink doorgezaagd. In de eerste ronde kunnen klanten stemmen. In de volgende rondes wordt het bedrijf kritisch bekeken. Er wordt onder meer een mystery guest gestuurd en er vindt een schouwing plaats.”

Open dag
De shop van Green2Go Electric Mobility is de afgelopen tijd flink uitgebreid. Op 16 mei, 2e Pinksterdag, wordt daarom een open dag gehouden. U kunt uiteraard ook uw stem uitbrengen via deze link.

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck / Wesley Hegge
w.hegge@zakenbladweert.nl