Werk.Kom
V.l.n.r.: Dave Roberts (manager Werk.Kom), Robert van Rooij (Unitmanager Actief Werkt!) en Frank Knols (manager PSW Werk).

Waar moet u als werkgever zijn voor goed personeel of het aanmelden van uw vacatures? Simpel…. u kunt nu terecht bij één loket: Werk.Kom! Hét Centrum voor Mens en Arbeid voor de regio Weert, Nederweert en omstreken. Eén loket aan de Risseweg in Weert. Da’s handig.

In het Centrum voor Mens en Arbeid werkt Werk.Kom o.a. samen met PSW Werk en Actief Werkt! om u als werkgever volledig te ontzorgen op het gebied van personeelsvraagstukken. Dicht bij elkaar op één locatie. Dus met korte lijnen en slagvaardig.

“Groeten doet ontmoeten”, zegt Robert van Rooij, unitmanager van uitzendbureau Actief Werkt!, het voormalige Tence Inzetbureau. “Onze opdrachtgevers krijgen de beste kandidaat. Dat kan een gekwalificeerde medewerker zijn die door omstandigheden in de bijstand is gekomen, maar ook iemand die extra begeleiding nodig heeft. Je weet wat voor vlees je in de kuip hebt, als je met die persoon het gesprek aangaat en hem of haar een kans geeft. Onze kandidaten ontbreekt het niet aan motivatie!”

“We streven hetzelfde doel na”, zegt Frank Knols, manager van PSW Werk. “Werkzoekenden aan een baan helpen, werkgevers van de juiste kandidaten voorzien en ze adviseren over alle aspecten die met mens en arbeid te maken hebben. Daarvoor maken we gebruik van elkaars expertise. En bijkomend voordeel is: door je te bundelen in één centrum voorkom je dat mensen op verschillende plaatsen in de wachtkamer zitten.”

“Hierdoor kunnen we daadkrachtig en snel handelen”, stelt Dave Roberts, manager Werk.Kom. “Als bijvoorbeeld Actief Werkt! een vacature heeft, kunnen ze bij Werk.Kom direct binnenlopen. Wij kunnen vanuit de training meteen een of meerdere geschikte kandidaten naar voren schuiven en snel een match maken. En heeft een werkgever een arbeidsvraag die wij niet kunnen oplossen, dan kunnen we die voorleggen aan onze
samenwerkingspartners. Zo versterken we elkaar en lossen we iedere personeelsvraag met maatwerk op.”

Werk.kom
V.l.n.r.: Dave Roberts (manager Werk.Kom), Robert van Rooij (Unitmanager Actief Werkt!) en Frank Knols (manager PSW Werk).

Grotere netwerken
Een ander voordeel is dat er gebruik wordt gemaakt van elkaars netwerk. Daardoor neemt de kans om vraag en aanbod goed op elkaar aan te sluiten fors toe. Knols: “Onze diensten voor de werkgever vullen elkaar naadloos aan. 1 en 1 = 3.”

Alle inspanningen van de partners zijn gericht op duurzame plaatsingen. Van Rooij: “Een baan die zo passend als mogelijk is voor de kandidaat. Onze samenwerking biedt volop kansen om allerlei contractvormen te ontdekken. Daarin denken we flexibel mee.”

De pilot die in november startte, leverde in 2015 al tien extra plaatsingen op. Voor 2016 hebben Roberts, Van Rooij en Knols zich ten doel gesteld om door deze samenwerking nog eens 35 extra kandidaten duurzaam te plaatsen bij een passende werkgever.


Cranendonck sluit aan
Met de gemeente Cranendonck is afgesproken dat Werk.Kom ook voor bedrijven en werkzoekenden in die gemeente hét loket wordt voor maatwerk op het gebied mens en arbeid. Dave Roberts: “Veel inwoners van Cranendonck zijn op Weert georiënteerd. De samenwerking vergroot wederom de regio, de kansen op de juiste match en de toegevoegde waarde.”

Heeft u een vraag op personeelsgebied of wilt u deelnemen in het Centrum voor Mens en Arbeid, neem contact op met Werk.Kom via: www.werkpuntkom.nl of info@werkpuntkom.nl