Zakenvrouw Vivian Hoeben-Seerden

“Ik wil elke week twee nieuwe mensen de hand schudden”, zegt Vivian Hoeben-Seerden. “En dat hoeft niet altijd een nieuwe klant te zijn.” De Weertse is naast zakenvrouw ook een echt mensenmens. Het kenmerkende paars van vhs administraties brengt kleur in de dienstverlenende sector die gedomineerd wordt door pakken en stropdassen.

Vivian staat met beide benen in de maatschappij. Ze kan haast overal over meepraten, want ze weet wat er speelt. “Ik vind het belangrijk om mijn horizon te verbreden”, legt Vivian uit. Haar stelregel luidt dan ook: blijf nieuwe mensen ontmoeten. En dat lukt prima. Want behalve dat de eigenaresse van vhs administraties voor haar werk veel bij klanten op bezoek gaat, heeft ze drie opgroeiende kinderen en is ze onder meer penningmeester van voetbalclub SV Laar en Stichting Voedselbank Weert. De Weertse is een powervrouw met oog voor de wereld om haar heen.

Meer dan administratieZakenvrouw Vivian Hoeben-Seerden
Het paars van vhs administraties staat bij veel bedrijven synoniem voor vakkennis en betrouwbaarheid op het gebied van administratie. Na jarenlang ervaring opgedaan te hebben binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb) en bij een gerenommeerd accountantskantoor in de regio Eindhoven, begon ze in 2005 haar eigen bedrijf. “Eerst aan de keukentafel, daarna werd het een kantoor in de garage”, blikt ze met een glimlach terug.

“Sinds vijf jaar houd ik kantoor aan de Graafschap Hornelaan in Weert. We werken met een team van vijf. Het pand heeft een praktische ligging en beschikt over ruim voldoende gratis parkeerplaatsen.” De ontvangstruimte heeft een paars geverfde wand, op tafel staan paarse bloemen; de kenmerkende kleur is uiteraard overal in het interieur terug te vinden.

De diensten die ze levert, zijn door de jaren heen uitgebreid. “We heten administratiekantoor, maar gaan verder dan alleen het voeren van een administratie. We geven ook advies. Vaak worden we nog gezien als boekhouder, degene die de bonnetjes inklopt. Tegenwoordig doen mensen dat vaak zelf. We maken ook fiscale aangiftes en jaarrekeningen. Een groot gedeelte van ondernemend Nederland is in de veronderstelling dat je daarvoor accountants nodig hebt, die vaak stukken duurder zijn, maar dat is in veel gevallen helemaal niet zo.”  

Netwerk
“Naast de diensten die we met eigen medewerkers verlenen, hebben we een uitgebreid netwerk van specialisten op diverse gebieden”, legt ze uit. “Die kunnen we inschakelen als dat gewenst is. Daardoor kunnen we betaalbare tarieven hanteren. Mensen betalen alleen voor het extra advies als ze het nodig hebben.”

Vivian richt zich voornamelijk op het mbk. Vanaf de eerste dag is vhs administraties aangesloten bij de Nederlandse Orde van Administratieen Belastingdeskundigen (NOAB). “Dat is de brancheorganisatie voor kantoren die zich richten op het mkb. Bij NOAB zijn ongeveer duizend kantoren aangesloten. Een kantoor met een NOABlogo garandeert kwaliteit, vakmanschap en actuele kennis van zaken.”

Het draait bij administratie, belastingzaken, salarisadministratie en rapportages uiteindelijk allemaal om de cijfers. Maar volgens Vivian is het ook belangrijk te kijken naar het verhaal achter de cijfers. “Een praatje maken is ontzettend belangrijk. Iedere ondernemer wil graag laten zien wat hij of zij doet. Daarom ga ik regelmatig op bezoek bij mijn klanten. Bovendien zijn we ook ’s avonds bereikbaar voor hen. Daarin onderscheidt vhs administraties zich.”

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck / Wesley Hegge