Risse Groep

Ondanks een begroot resultaat van ruim €335.000 negatief, slaagt Risse Groep er opnieuw in het jaar af te sluiten met een positief resultaat! De eindafrekening van 2015 laat een saldo zien van €145.000 positief.

Jubileumjaar en gemeentelijke bijdrage
De Risse behaalde dit resultaat zonder gemeentelijke bijdrage en inclusief de kosten die het bedrijf het afgelopen jaar maakte ten aanzien van het 50-jarig bestaan. Risse Groep vierde dit gouden jubileum met een heel bijzondere dag en feestavond voor alle medewerkers in De Efteling. Daarnaast organiseerde De Risse een relatiefeest voor ruim 200 gasten in De Paterskerk en een aantal workshops, jubileumacties en festiviteiten het hele jaar door. Bovendien tellen in dit resultaat de kosten mee voor een aantal medewerkers boven de formatie, waarvoor Risse Groep afgelopen jaar geen subsidie ontving.

Als voornaamste reden voor dit ongekende resultaat noemt directeur Jan Karel Jobse de bedrijfskosten die lager zijn dan begroot, de hogere subsidie-inkomsten per medewerker en de lagere overbezetting.

Risse Groep slaagde er de afgelopen jaren, ondanks de zware tijden in de SW-sector, telkens in een positief resultaat te realiseren. De komende jaren zal dit echter onmogelijk worden door de komst van de Participatiewet, waardoor er geen medewerkers meer geïndiceerd worden voor de Wsw (Wet sociale werkvoorziening). De Risse krijgt hierdoor geen nieuwe instroom van SW-medewerkers en bijbehorende subsidie meer. Begin 2015 telde Risse Groep nog 750 SW-medewerkers, eind 2015 waren dit er 706.

Bijdrage Werk.Kom: 149 medewerkers uit bijstand begeleid naar regulier werk
Daarnaast werd het resultaat positief beïnvloed door Werk.Kom, het arbeidsintegratie-bedrijf van Risse Groep, de gemeenten Weert en Nederweert. Werk.Kom wist in 2015 maar liefst 149 mensen met een bijstandsuitkering uit Weert en Nederweert te bemiddelen naar een betaalde baan bij reguliere werkgevers. Inmiddels is recent ook overeenstemming met de gemeente Cranendonck bereikt om te gaan samenwerken met Werk.Kom voor het begeleiden van bijstandsgerechtigden naar werk.