Kingsmen Weert
Randy Wulms en Daisy Leeters in hun gloednieuwe kledingzaak Kingsmen.

Een gewaagde stap, erkent hij. Maar Randy Wulms is ervan overtuigd dat er volop vraag is naar de kledingcollectie van Kingsmen. “Dit soort kleding wordt in Weert nog niet verkocht”, zegt de 32-jarige Weertenaar. “Het is exclusieve kleding met een apart randje.” Samen met zijn vriendin Daisy Leeters is hij eigenaar van de opvallende kledingzaak aan de Langstraat in Weert die afgelopen weekend de deuren opende.

“Het is geen doorsnee kleding, want het heeft allemaal een apart randje. Zeg maar de exclusieve kleding. Met de prijs van de kleding zitten we in verschillende categorieën.” Randy richt zich op modebewuste jongens van 16 jaar tot mannen van 45 jaar. Het publiek dat voorheen naar bijvoorbeeld Eindhoven moest voor dit soort kleding.

Niet alleen de kleding, ook het interieur is opvallend. Daarvoor heeft Randy een binnenhuisarchitect in de arm genomen. Het resultaat is een winkel vol interessante details zoals een gouden pistool met een pauwenveer en het gestapelde hout in de scheidingswand van de paskamers.

Samen met zijn vriendin Daisy heeft hij goed nagedacht voordat hij de stap nam. “Het is risicovol om in deze tijden een kledingzaak te beginnen. Maar toen we besloten om de winkel te beginnen, wilden we er helemaal voor gaan met een uitgesproken interieur.”

Om de interesse van de klant te blijven wekken, heeft Randy elke twee weken een nieuwe collectie. “Daarnaast richten we ons ook op de Belgen. Veertig procent van de kopers in Weert komt uit België. Die zijn op zoek naar de aparte kleding en over de grens is weinig retail.”

Kingsmen Weert
Randy Wulms en Daisy Leeters in hun gloednieuwe kledingzaak Kingsmen.

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck / Wesley Hegge