Bart Sniekers en Niek Mares
Niek Mares (r) is de nieuwe kwartiermaker. Bart Sniekers is de nieuwe voorzitter van Centrummanagement Weert.

Deze maand treedt een aantal veranderingen op binnen Centrummanagement Weert. Niek Mares gaat Nienke van Gerwen als kwartiermaker opvolgen. Daarnaast worden de partners in het ‘Pact van de binnenstad’ geïntegreerd in het bestuur van Centrummanagement, onder leiding van een nieuwe voorzitter: Bart Sniekers. Hij volgt Frans Maes op die jarenlang op goede wijze leiding heeft gegeven aan Centrummanagement.

De nieuwe kwartiermaker, Niek Mares, gaat voor 20 uur per week aan de slag in Weert. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van centrummanagement, citymarketing en vastgoedadvisering en tekende eerder al voor succesvolle gebiedsmarketing voor organisaties als Bouwfonds en gemeente Eindhoven, maar ook voor het opzetten en uitvoeren van centrummanagement in kleinere plaatsen zoals in Bergeijk. Geboren in Limburg, opgegroeid in de Randstad en alweer ruim 15 jaar woonachtig en werkzaam in het zuiden van het land. Zijn kennis en ervaring vormen een mooie combinatie, nu de BIZ Vastgoed een feit is en alle vastgoedeigenaren in het centrum gezamenlijk mee investeren in centrummanagement. Mares is enthousiast: “De afgelopen maanden zijn door het Pact en de kwartiermaker de juiste voorbereidingen getroffen om in 2016 te gaan oogsten. Dit jaar staat in het teken van successen boeken in de binnenstad, met als resultaat een aantrekkelijkere binnenstad voor bezoekers, meer kansen en omzet voor ondernemers en vastgoedeigenaren. Dit is ook een belangrijke aanzet om eind 2016 de BIZ voor ondernemers te realiseren zodat er echt samen wordt geïnvesteerd in kwaliteit en aantrekkelijkheid.”

Niek Mares Kwartiermaker
Niek Mares, de nieuwe kwartiermaker

Bart Sniekers is als uitvoerend penningmeester, bestuurslid en deelnemer van het Pact al jarenlang verbonden aan Centrummanagement. Hij ziet het als een uitdaging om de transitiefase waarin centrummanagement zich bevindt succesvol te begeleiden. “Frans Maes heeft de afgelopen jaren met een enorme betrokkenheid en energie leiding gegeven aan Centrummanagement. Ik zie het als een voorrecht om zijn rol op te mogen volgen. In een tijd waarin binnensteden het niet makkelijk hebben is het van belang dat we in Weert blijven investeren en er gezamenlijk de schouders onder blijven zetten. Doordat de ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners het centrummanagement mee gaan aansturen en financieren wordt hier een belangrijke stap in gezet. Op deze manier kunnen we in Weert het verschil maken ten opzichte van de concurrentie”, aldus Bart.

Bart Sniekers
Bart Sniekers, de nieuwe voorzitter van Centrummanagement Weert.

Begin februari gaat de nieuwe kwartiermaker aan de slag en is de bestuursverbreding van centrummanagement een feit.