Laurence Kneepkens
Laurence Kneepkens in zijn restaurant Zolowar.

“Ik zit in een steegje en heb daarom ook steegjesprijzen”, grapt Laurence Kneepkens, eigenaar van restaurant Zowolar aan de Kromstraat in Weert. Sinds enkele dagen is de zaak van de 24-jarige ondernemer helemaal af. Hij probeert zich te onderscheiden door een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Zijn carrièreswitch ligt misschien niet erg voor de hand: van elektrotechnisch specialist op een onderzeeboot naar restauranteigenaar. Maar voor Laurence is het een logische keuze. “Ik ben altijd goed geweest in koken en ben ook technisch. Ik combineer kooktechnieken. Wat ik bijvoorbeeld in de wok bereid, gebruik ik niet alleen in de wokgerechten, maar ook in de salades en wraps.”

Samen met zijn Hindoestaanse vriendin runt hij het nieuwe restaurant. Zelf heeft Laurence een Italiaanse achtergrond. “De wokgerechten hebben een Hindoestaanse oorsprong, de salades zijn meer Italiaans en de wraps zijn werelds”, zegt de Weertenaar.

Alle gerechten hebben een verhaal. Zoals de hete kip. “Dat is een Hindoestaans gerecht dat ik heb geleerd van de oma van mijn vriendin.” Behalve door de wereldgerechten, probeert hij zich te onderscheiden met scherpe prijzen. “Voor zes euro heb je gegeten. Waar vind je dat nog?”

© Zakenblad Weerterland & Cranendonck / Wesley Hegge

Laurence Kneepkens