Cursus Weerterlogie
In een serie van acht woensdagochtenden geven vanaf 17 februari enthousiaste experts een cursus Weerterlogie.

Iedereen die zich wil verdiepen in de cultuur en geschiedenis van de stad Weert kan zich aanmelden voor de cursus Weerterlogie. Met de opgedane kennis van de cursus kunnen de deelnemers na afloop gemakkelijk hun familie en vrienden rondleiden door Weert. En samen nog meer genieten van deze stad en regio.

In een serie van acht woensdagochtenden geven vanaf 17 februari enthousiaste experts een cursus Weerterlogie. Het is een nieuwe cursus, een gevarieerde introductie in de cultuur en geschiedenis van de stad Weert. Deskundige docenten verzorgen de lessen in een informele sfeer bij Bibliocenter Weert.

Solide basiskennis
Het idee van de cursus Weerterlogie, de opleiding tot ‘Weerterloog’ met een solide basiskennis van de cultuur en geschiedenis van de stad Weert, is gebaseerd op de cursus ‘Boschlogie’, die al bijna 35 jaar in ‘s-Hertogenbosch met groot succes wordt gegeven.

De Aldenborgh
Stichting De Aldenborgh en de Midden-Limburgse Volksuniversiteit Midden-Limburg hebben deze reeks opgezet met het doel om de belangstelling voor en kennis van de lokale geschiedenis van Weert te vergroten.

Rondleiden
Met de opgedane kennis van de cursus kunnen de deelnemers na afloop gemakkelijk hun familie en vrienden rondleiden door Weert. En samen nog meer genieten van deze stad en regio. Na deelname aan de cursus volgt de feestelijke installatie als Weerterloog.

Voor wie?
De cursus Weerterlogie staat open voor iedereen die in de geschiedenis en cultuur van de stad Weert geïnteresseerd is en Weert een warm hart toedraagt. Er is geen minimumopleiding vereist. De cursus biedt ook een solide basis aan cultuurhistorisch actieve leden van de diverse verenigingen.

Sprekers
Sprekers zijn onder andere Dr. Henk Hiddink over de archeologie van Weert, Drs. Theo Schers over de beide Wereldoorlogen, Dr. Joost Welten over de Franse tijd, Drs. Jan Feijen over de Weerter taal, Drs. John van Cauteren over kunst, Peter Korten over de 19de eeuw en Drs. Frits Nies over de jaren vijftig en de moderne tijd. Het aantal maximaal aantal deelnemers is ongeveer 25 deelnemers, zodat er veel contact tussen docenten en deelnemers mogelijk is.

Cursus
Cursusdata: 17 febr. 24 febr. 2 maart, 9 maart, 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april telkens van 9.30 – 11.30 uur
Cursuslocatie: Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.
Deelname: €121

Korting 10 euro voor leden van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap en vrienden van stichting De Aldenborgh.

Aanmelden voor leden/vrienden: door overmaking van € 111 op rekening van Rabobank-nummer NL31RABO0176968334 ten name van stichting De Aldenborgh te Weert onder vermelding van “ cursus”.