De uitslag van de stemronde was duidelijk. De Bedrijven Investerings Zone (BIZ) Roerdalen 2016-2020 kan rekenen op voldoende steun van de ondernemers in de gemeente.

Aan alle drie de voorwaarden om te komen een BIZ werd ruimschoots voldaan, meldt de gemeente Roerdalen. De respons van ondernemers bedroeg 81,6 procent. Van deze stemmers was 83,9 procent voor de BIZ en de totale WOZ-waarde van de objecten die de voorstemmers vertegenwoordigde was groter dan die van de tegenstemmers. Daarmee is voldaan aan de voorwaarde van voldoende steun onder de bijdrageplichtigen als bedoeld in artikel 4 van de Wet op de Bedrijveninvesteringszones.

De ondernemers van de Bedrijven Investerings Zone (BIZ) Roerdalen hebben zich tussen 1 en 15 december 2015 kunnen uitspreken voor of tegen een BIZ Roerdalen voor de periode 2016-2020. Wethouder Jan de Teuling (economische zaken) is verheugd met de stembusuitslag en hoopt op een vergelijkbare samenwerking tussen ondernemers in de zes dorpen van Roerdalen in de nabije toekomst.