Touringcar Kupers Solmar
First class touringcar - binnenkant

Solmar Tours uit Maarheeze en Kupers Touringcars uit Weert geloven dat ook de busreis naar een vakantiebestemming in luxe moet verlopen. Daarom investeren zij sinds vijf jaar in first class touringcars. Deze week wordt de dertiende luxe touringcar in vloot genomen in nauwe samenwerking met Solmar’s vaste leverancier Kupers Touringcars.

“Meer dan de helft van de boekingen zijn inmiddels first class”, zegt Bert Fonteijn, directeur van Kupers Touringscars. “Mensen zijn bereid meer te betalen voor extra comfort.” Dat comfort bestaat onder meer uit grote lederen fauteuils met voldoende beenruimte. Bovendien bestaan de rijen in de bus niet uit vier, maar drie personen waardoor er meer ruimte gecreëerd is in de bus.

Solmar en Kupers spelen in op de eisen en wensen van de hedendaagse consument. “Het gaat allemaal om de beleving. De heen- en terugreis moet deel uitmaken van de vakantie aan de Spaanse Costa of andere bestemmingen in Europa”, zegt Fonteijn. De doelgroep is zeer divers, maar bestaat voor het merendeel uit jonge gezinnen.

First class touringcar - buitenkant
First class touringcar – buitenkant
Touringcar Kupers Solmar
First class touringcar – binnenkant
First class touringcar - stoelen
First class touringcar – stoelen

Solmar Tours is een vakantiereizen specialist, oorspronkelijk opgericht in 1984 te Eindhoven en tegenwoordig gevestigd in het eveneens Noord-Brabantse Maarheeze. Bij Solmar Tours werken 22 medewerkers en het realiseerde in 2015 een omzet van 30 miljoen euro.

Kupers Touringcars is een busonderneming met een geschiedenis van bijna 85 jaar, gevestigd in Weert. Gespecialiseerd in de uitvoering van internationale vakantiereizen, is Kupers reeds sinds 2013 betrokken als leverancier van busvervoer voor Solmar. Bij Kupers Touringcars werken circa 80 medewerkers en het realiseerde met 40 touringcars in 2015 een omzet van 6,2 miljoen euro.