Het bedrijfsresultaat van de Weerter economie is in de periode 2013-2014 met 12% verbeterd. De omzet groeide met 2,2%, dat is 0,5% hoger dan landelijk het geval was. Dit blijkt uit recent gepubliceerde cijfers van Rabobank Nederland.

De conjunctuur in Weert ontwikkelt zich positiever dan landelijk. Uit onderzoek van het economisch onderzoeksbureau van de Rabobank blijkt dat de industrie daar een belangrijke rol in speelt. De groei van de toegevoegde waarde (omzet / aankoopbedrag grondstoffen) van de Weerter industrie is ruim dubbel zo hoog als landelijk. Wethouder Frans van Eersel: “Deze cijfers bevestigen nogmaals de kwaliteit en veerkracht van onze economie, waarin de industrie met ruim 18% van de banen een belangrijke plaats inneemt. Ook andere sectoren zoals de agrosector of handel dragen hun steentje bij. Dat blijkt ook uit ons economisch profiel, dat binnenkort verschijnt. Deze cijfers gebruiken we om samen met onze ondernemers een economische agenda op te stellen.”

Vooruitblik 2016
“Een breed gedragen economische groei in 2016 leidt tot productiegroei in alle sectoren en in alle regio’s in Nederland. De Nederlandse economie groeit in 2015 naar verwachting met 2%. In 2016 versnelt dit cijfer naar 2,5 %. De groei in de regio Weerterland loopt in de pas met de landelijke cijfers”, aldus Hans de Kinderen, directeur bedrijven van Rabobank Weerterland en Cranendonck. Opvallend is dat de regionale prognoses langs de transportassen in Nederland er positief uitspringen. Hierbij zijn vooral de autonome ontwikkelingen in de regio’s langs de A2 mooi zichtbaar. Dit benadrukt ook de noodzaak tot verbreding van deze A2 voor het hele tracé. Naast asfalt is goede internationale verbindingen via spoor en water cruciaal tussen Antwerpen en Weert richting Nord Rhein Westfalen.

Het volledige rapport kunt u downloaden via: https://economie.rabobank.com/publicaties/2015/november/regionale-economische-prognoses-2016/