Midden-Limburg Actueel gooit het roer om.

De nieuwszender Midden-Limburg Actueel past de organisatie aangepast. MLA is er de afgelopen maanden niet in in geslaagd om de al enige jaren structureel verliesgevende activiteiten van Weert TV om te buigen in positieve resultaten. Ruim 9 maanden geleden werd WTV door oud-eigenaar Desiré Kappert verkocht aan MLA. Kappert ging zelf verder met het WTV magazine onder de nieuwe naam Weert magazine.

De medewerkers zijn onlangs op de hoogte gesteld van de veranderingen. Een aantal medewerkers verliezen daardoor hun baan. MLA stelt alles in het werk om deze medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen en bij te staan in dit proces. De directie van MLA betreurt dit moeilijke maar noodzakelijk besluit. MLA moet kosten en opbrengsten in lijn te brengen met elkaar en perspectief te behouden op toekomstige groei. De bekende beeldkrant blijft gehandhaafd. Daarnaast zal het huidige Weert Journaal worden aangepast. Het plan is om elk uur het actuele nieuws te laten zien via de regionale tv-zender MLA TV en via de websites. MLA is in gesprek met Weert FM om per 1 januari 2016 de publiek-private samenwerking voort te zetten en mogelijk uit te breiden met andere geïnteresseerde partijen in het Land van Weert.

De verwachting is dat medio januari 2016 de nieuwe journaaluitzendingen zullen starten. Het traditionele journaal wordt nog tot aan de Kerstperiode uitgezonden. Livestream-activiteiten worden beëindigd of mogelijk voortgezet buiten MLA. Per 1 januari 2016 verhuist Midden-Limburg Actueel (MLA) van de Maaspoort naar Stationsplein 4 te Weert.