Zet een streep door discriminatie
Zet een streep door discriminatie

De campagne neemt artikel 1 van de Grondwet als uitgangspunt. Doel is het vergroten van de bewustwording over discriminatie zodat het praten erover maar ook het melden van klachten meer gebeurt. Dit sluit aan bij de oproep van de Verenigde Naties aan de Nederlandse overheid om krachtiger op te treden tegen discriminatie.

Iedereen kan meedoen
De kick-off van de Weerter antidiscriminatie campagne vindt plaats in winkelcentrum de Munt ter hoogte van de ingang van de V&D. Het college van B&W nodigt iedereen uit om bij het moment aanwezig te zijn. Het bord blijft daarna een week in het stadhuis van Weert staan. Bezoekers die de campagne onderstrepen, kunnen gedurende die week hun naam op het bord schrijven.

Reizend bord en informatiebijeenkomst Bibliocenter Weert
Daarna gaat het bord ‘reizen’. Het bord komt op 17 november in Bibliocenter Weert te staan. De Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg) geeft dan een gratis voorlichtingsbijeenkomst over het thema discriminatie. Deze bijeenkomst is gratis en begint om 19.30 uur. Iedereen is welkom.

Het bord reist ook naar de middelbare scholen en diverse lagere scholen in Weert. Scholen kunnen met gebruik van het bord het thema discriminatie in hun lessen bespreken. Vanaf 24 november komt het bord enkele dagen in de brede school Markeent te staan. Op basisschool het Dal wordt de komende weken extra aandacht gegeven aan de waarden Respect, Acceptatie en Verdraagzaamheid. Het naleven van deze waarden is basaal om een streep te zetten door discriminatie. De Weerter campagne en het bord sluiten hier mooi bij aan. Overal waar het bord komt te staan kunnen mensen hun naam er op schrijven.

Meer informatie en hulp
Meer informatie is terug te vinden op geheel vernieuwde website www.discriminatie.nl. Het meldformulier en het telefoonnummer op de website leiden naar de dichtstbijzijnde gemeentelijke antidiscriminatievoorziening (ADV). Voor Weert is dat ADV Limburg.

ADV Limburg
Bij ADV Limburg kunt u terecht voor het doen van een melding van discriminatie, voor informatie, advies en ondersteuning. ADV Limburg is telefonisch te bereiken via (043) 321 84 89. Maar hulp kan ook worden gevraagd via het meldformulier op www.advlimburg.nl.

Zet een streep door discriminatie
Zet een streep door discriminatie