Galerie Mia Joosten in de paterskerk Weert
Galerie Mia Joosten in de paterskerk Weert

Aanstaande vrijdag 30 oktober is de opening in de Weerter paterskerk van een fraaie verzameling klassieke-moderne en hedendaagse kunst van Galerie Mia Joosten uit Amsterdam.

Galeriehouder Dirk den Hartog (48) brengt een fraaie selectie van grafisch werk van Corneille, schilderijen van Charles Eyck, Pieter Defesche, Bregje Horsten, Marcel van Hoef, Jarik Jongman, Petar Tuskan, Siebrand Weitenberg, 3D-Neon sculpturen van Jozef van der Horst, foto’s van het Viereijken Gilde en beelden van Peter Engelen en Chris Tap. De expositie is dagelijks geopend van zaterdag 31 oktober t/m zondag 22 november. Maandag t/m zaterdag van 11.00-17.00 en op zondag van 12.00-17.00.

Boek: ‘Tijd en ruimte’ van en over de schilder Marcel van Hoef
Auteurs: Job Smeets, Emily Ansenk, Ridsert Hoekstra en Hans Razenberg
Een monografie over Marcel van Hoef met een overzicht van schilderijen uit de periode 1989 – 2015. Met zelfgemaakt eitempera schildert Marcel van Hoef (1967) in talrijke, dunne en transparante lagen zijn voorstellingen. De schilderijen hebben de hedendaagse stedelijke publieke ruimte als onderwerp. Hij reist naar grote steden die verandering zichtbaar maken. Werkfoto’s die hij daar maakt vertaalt hij in zijn atelier naar verstilde schilderijen die de beleving van tijd en ruimte verbeelden. Dit prachtige boek is verkrijgbaar via Galerie Mia Joosten tijdens de najaarsexpositie in de Paterskerk van Weert.Normale prijs € 32,50 nu € 25,-.