Het Boxmeerse Hendrix Genetics, een van de grootste dierenfokbedrijven ter wereld, neemt een controlerend belang in de enige kalkoenbroederij van Nederland, Coolen. De twee bedrijven hebben nu een principe-overeenkomst gesloten en verwachten de transactie voor het einde van het jaar — na het gebruikelijke ‘due diligence’-onderzoek — af te ronden.

Familiebedrijf Coolen, gevestigd te Heythuysen, is al bijna dertig jaar actief als distributeur van ééndags kalkoenkuikens, voornamelijk gericht op de Nederlandse markt en die van de omliggende landen en voert het merk Hybrid. Coolen is een tweede generatie familiebedrijf en staat bekend als pionier in de Nederlandse kalkoensector. Oorspronkelijk gestart als primaire kalkoenfokkerij met het merk Indico, is Coolen nu al weer bijna 50 jaar actief als distributeur van ééndags kalkoenkuikens voornamelijk gericht op de Nederlandse markt en de omliggende landen.

Naast de kalkoendistributie heeft het bedrijf de laatste jaren haar activiteiten uitgebreid met concepten als ‘Flavours of the Farm’, gericht op traditionele dierproductie. www.flavoursofthefarm.nl