Samenloop voor hoop Weert logo

Persbericht, Weert, 30 juni 2015

De organisatie van de SamenLoop voor Hoop Weert heeft samen met KWF Nederland en de gemeente Weert tot ieders grote spijt moeten besluiten dat het onverantwoord is om dit evenement komend weekend doorgang te laten vinden. De hittegolf met on-Nederlandse temperaturen van bijna 40 graden vormt een te groot risico voor deelnemers, vrijwilligers en vooral voor survivors, mensen die ooit de diagnose kanker hebben gekregen, veelal ziek zijn en daardoor een lagere weerstand en belastbaarheid hebben.

SamenLoop voor Hoop Weert uitgesteld wegens hittegolf - Weert, 30 juni 2015
Crisisoverleg Hittegolf SamenLoop voor Hoop Weert

Het mag duidelijk zijn dat dit besluit door de organisatie met veel moeite en pijn in het hart is genomen. Maar het uiteindelijke doel is niet haalbaar: survivors  laten voelen dat ze er niet alleen voor staan en samen met hen en met veel publiek een feestelijk, sportief evenement neerzetten. Een evenement met een boodschap, namelijk aandacht vragen voor kanker.

Dit voor Weertse begrippen grote evenement met 1100 lopers, bijna 200 vrijwilligers, 60 survivors, vele lokale artiesten en sponsoring van zo’n 60 bedrijven was tot in de puntjes voorbereid. De organisatie kwam maandagavond bij elkaar om hitte beperkende maatregelen te treffen. Die leken in eerste instantie voldoende, maar vandaag werd de weersvoorspelling in ongunstige zin naar boven bijgesteld.

Uitstel betekent echter geen afstel. De komende dagen wordt bekeken wanneer het evenement wel plaats kan vinden. De organisatie geeft zo snel mogelijk duidelijkheid hierover.

De komende twee dagen staan er twee informatiebijeenkomsten gepland, die gaan gewoon door. Op woensdag 1 juli wordt aan de teamcaptains verteld wat de overwegingen en consequenties van dit besluit zijn. Er is ruimte om vragen te stellen en wellicht kunnen we de nieuwe datum dan al communiceren. Op donderdag 2 juli vindt een informatiebijeenkomst plaats voor vrijwilligers.

We willen er 100% van verzekerd zijn dat iedereen juist geïnformeerd wordt over het feit dat het evenement dit weekend geen doorgang vindt, dat uitstel geen afstel betekent en we willen eigenlijk ook hun commitment dat zij ook bij de nieuwe datum van de partij zijn. Bovendien willen we iedereen bedanken voor de massale medewerking aan dit fantastische maar ook bijzondere evenement. We hopen dan ook dat iedereen, net als de 22 leden van de organisatie, hun schouders onder dit evenement willen blijven zetten.

Alle betrokkenen bij de SamenLoop voor Weert worden vandaag en morgen op de hoogte gesteld. Het is voor de eerste keer in de historie van de SamenLoop voor Hoop dat dit besluit is genomen. Dit jaar worden er 35 SamenLopen in Nederland georganiseerd.