Mensen die ervoor gaan!
Vlnr: Henny Roosen, Katja Gruijthuijsen, Bob Gerits, Lisenka van Oppen, Dave Roberts.

Dave Roberts stuurt het team van Werk.Kom aan dat uit verschillende disciplines bestaat. Zo is er een team dat medewerkers met een wsw-achtergrond begeleidt (werkcoaches) en een team dat werkzoekenden indiceert, traint en begeleidt (intake & diagnose).
Het team dat bij Werk.Kom verantwoordelijk is voor de uitstroom van de werkzoekenden bestaat uit Lisenka van Oppen, Katja Gruijthuijsen, Bob Gerits, Henny Roosen en Nanda Vleeshouwers (adviseurs werkgeversdiensten).

Bent u op zoek naar personeel? Dan is Werk.Kom het juiste adres! Werk.Kom is hét bemiddelings­bedrijf van de gemeenten Weert, Nederweert en de Risse Groep. “Wij begeleiden werkzoekenden, van ongeschoold tot WO-niveau, met een afstand tot de arbeidsmarkt-WSW’ers, bijstands­gerechtigden, niet-uitkerings­gerechtigden (nuggers) en jongeren- naar een betaalde baan”, verklaart manager Dave Roberts. “Allemaal mensen die ervoor willen gaan!”

Mensen die ervoor gaan! Quickscan
“Een van de onderscheidende instrumenten van Werk.Kom is de Quickscan”, vertelt Henny Roosen. “Werkgevers die denken dat er binnen hun bedrijf geen plek is voor een werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt, bieden wij kosteloos en vrijblijvend een Quickscan aan. De specialisten van Werk.Kom nemen de bedrijfsprocessen samen met de werkgever deskundig onder de loep. De praktijk leert dat bijvoorbeeld hoogopgeleide technici vaak handelingen verrichten die minstens zo goed én voordeliger kunnen worden uitgevoerd door de mensen die Werk.Kom bemiddelt. De eigen medewerkers kunnen daardoor efficiënter en effectiever worden ingezet.”
Werkgevers en de overheid hebben afgesproken tot 2026 samen 125.000 nieuwe banen te creëren (Participatiewet). “In dat kader is de Quickscan een prachtig hulpmiddel om inhoud te geven aan de wens van werkgevers om maatschappelijk verantwoord te ondernemen”, licht Dave Roberts toe.
Werk.Kom voorziet werkzoekenden indien nodig van trainingen en opleidingen om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. “Op die manier schenk je mensen weer zelfvertrouwen en zet je ze in hun kracht”, verklaart Lisenka van Oppen. “Kortom, we maken ze geschikt voor een nieuwe uitdaging.”

Werk.KomWilt u meer weten over Werk.Kom:
www.werkpuntkom.nl,
info@werkpuntkom.nl

Juiste match
Tijdens het trainingsprogramma gaan werkzoekenden aan de slag met behoud van uitkering. “Een van de voordelen van de intensieve diagnose en begeleiding is dat alle adviseurs van Werk.Kom een uitstekend beeld van ‘hun mensen’ hebben. Daarmee kunnen we zorgen voor de juiste match”, stelt Katja Gruijthuijsen. “Bovendien kunnen wij werkgevers ook op andere HRM-vlakken ontzorgen.” Zij noemt bijvoorbeeld het plaatsen en invullen van vacatures, maar ook diensten voor het invullen van spoor 2-trajecten en social return on investment: bedrijven die voor de overheid werken, dienen als tegenprestatie sociaal te investeren. “Werk.Kom kan ondernemers daarin adviseren.” Kortom, bij Werk.Kom staat de werkgever centraal!

Bezoek de lunchsessies van Werk.Kom
Alles onder één dak voor goede personeels-oplossingen én maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat biedt Werk.Kom.
Wilt u als ondernemer weten hoe u invulling kunt geven aan uw maatschappelijke betrokkenheid?
Bezoek een van de lunchsessies bij Werk.Kom / Risse Groep.
U maakt kennis met de best practices van collega-ondernemers en leert andere ondernemers kennen. U krijgt bovendien een rondleiding door het bedrijf en informatie over de Participatiewet.
De komende lunchsessie(s) zijn op: 10 juli, 17 september, 30 september, 14 oktober, 3 november,
17 november en 3 december. U kunt zich opgeven door te mailen naar info@werkpuntkom.nl

Kosteloos, zonder risico
De basis dienstverlening van Werk.Kom is kosteloos en omvat o.a. de Quickscan, proefplaatsingen, leerwerktrajecten, nazorg en begeleiding op de werkplek. Werk.Kom garandeert de duurzaamheid van de plaatsing. Om eventuele drempels weg te halen, kan Werk.Kom onder voorwaarden een payroll–constructie aanbieden, zodat u als werkgever geen risico loopt.