Yuhang
Yuhang

De handelsmissie naar Yuhang in China wordt een jaar uitgesteld. De in mei van dit jaar geplande handelsreis naar de Chinese zusterstad vergt meer voorbereiding. De potentiële deelnemers en organiserende instanties zijn hier persoonlijk van op de hoogte gesteld. “We hebben gemerkt dat zowel de gemeente Weert als deelnemende bedrijven meer voorbereidingstijd nodig hebben”, verklaart bedrijvencontactfunctionaris Carine Bongers.

De eerste informatieronde over de voorgenomen handelsreis is al in 2014, ruim van te voren, belegd. “Ondernemers zijn op verschillende manieren schriftelijk geïnformeerd en er is een informatieavond geweest. Maar we hebben gemerkt dat warme acquisitie beter werkt. Daar is meer tijd voor nodig. Liever een jaar uitstel en dan uitstekend voor de dag komen. Het programma was in concept klaar en doorgesproken met Yuhang en het Consulaat. Dat kan zoals het er nu uit ziet blijven staan. Het gemeentebestuur van Yuhang heeft al laten weten het met ons eens te zijn. In 2016 zijn we weer van harte welkom.”

Meer dan 60 bedrijven in de regio Weert blijken op uiteenlopende manieren zaken te doen met Chinese partners. Die ondernemers wil de gemeente Weert graag leren kennen. Bent u in een andere regio dan Hangzhou (Yuhang) actief en wilt u uw scope in China verbreden, sluit dan aan bij de handelsmissie naar Yuhang. De regio staat bekend om zijn omvangrijke hoogwaardige maakindustrie. En nogmaals, de trip staat open voor alle ondernemers in Zuid-Oost Nederland.

Ondernemers die in deze Chinese regio kennis willen maken met relevante Chinese handelspartners en willen deelnemen aan de handelsreis in 2016, kunnen dit kenbaar maken bij Carine Bongers, Raymon Blondel of Pierre Heuts van de gemeente Weert, telefoon (0495)575277 of ­
c.bongers@weert.nl. Zij komen u graag uitgebreid informeren over alle mogelijkheden en programma’s. Ook de delegatieleider van de economische handelsmissie, wethouder Frans van Eersel, staat u graag te woord.

Kunstuitwisseling met Yuhang

De kunstmanifestatie Art Spectrum, een internationale expositie met kunstwerken van Weerter en Chinese kunstenaars én een live-uitwisseling tussen topkunstenaars uit Weert en de Chinese zusterstad Hangzhou (district Yuhang), wordt mede op verzoek van het districtsbestuur van Yuhang dit jaar herhaald in onze zusterstad. De feestelijke opening van de kunstexpositie is vrijdag 15 mei. Burgemeester Heijmans en zijn collega-burgemeester Zhu Hua van Yuhang verrichten de openingshandeling. Het Nederlandse Consulaat woont de opening bij.
Begin mei reist de culturele delegatie af naar China. De deelnemende kunstenaars zijn Theo Derksen, Rob Kars, Johannie van Tuel, Bernard Visser en Rina Willekens. De stichting Art Spectrum, die deze kunstuitwisseling coördineert, reist met hen mee.
Op de kunstexpositie zijn ruim honderd schilderijen, tekeningen, illustraties, kalligrafie, sculpturen, kunstfotografie, textiele werk­vormen en installaties en meer te zien. Een derde van deze werken is van Weerter kunstenaars. De expositie vindt plaats in het Chiangnan Watery Region Culture Museum van Yuhang.
Voorafgaande aan de expositie is er een live-uitwisseling tussen Chinese en Weerter kunstenaars. Van 11 tot en met 17 mei verblijven de vijf kunstenaars uit Weert in Yuhang. Zij gaan samen met hun collega’s uit Yuhang een week lang aan het werk in ateliers om tot een gezamenlijk kunstwerk te komen.