Kanaalzone I
Kanaalzone I

De economie trekt aan. Het ondernemers­ver­trouwen groeit. Wie wil investeren met een solide businessplan en de nodige financiering kan aantrekken, zoekt een prima locatie om te ondernemen. Kanaalzone I is zo’n locatie. Dicht bij het centrum van Weert, goed ontsloten via de Ringbaan-West. Met de Zuid-Willemsvaart voor de deur. Er is circa 3 hectare direct uitgeefbaar.

In 2008-2010 is het bedrijventerrein volledig gerevitaliseerd en aangepast aan de moderne tijd. Voor een goede en veilige ontsluiting is er een rotonde aangelegd op de Ringbaan-West. Daarnaast is er een aantal panden gesloopt en heeft er bodemsanering plaatsgevonden. De eerste nieuwbouw en uitbreidingen zijn inmiddels gerealiseerd. Kanaalzone I heeft de KVO-B status.

Gerenommeerde bedrijven
Kanaalzone I is het oudste industriegebied van Weert. De eerste bedrijven vestigden zich hier aan het begin van de 20e eeuw. In het kader van de industriebevordering werd dit gebied in 1960 officieel aangewezen als industrieterrein. De totale oppervlakte is bruto 34 hectare, netto circa 31 hectare. De bestaande percelen variëren van 2.000 m² tot 5 hectare.

In Kanaalzone I zijn gerenommeerde bedrijven gevestigd waaronder Roto Smeets Weert (offsetdrukkerij), Robert Bosch (verpakkingsmachines) en Unicorn (meelfabriek). Aan de nieuwe ontsluiting vindt u Vitae-Life Style, een grote sportschool met arboservice.

Loopafstand NS-station
Het bedrijventerrein ligt in een driehoek van de Zuid-Willemsvaart, de Ringbaan-West en de Parallelweg met spoorlijn. Het stadscentrum en het NS-intercitystation liggen op loopafstand.
Het bedrijventerrein grenst aan woonwijk/tuindorp Fatima. Vanaf de A2 is het terrein zeer goed bereikbaar via het Ringbaanstelsel. Op dit bedrijventerrein ligt de milieucategorie 1 tot en met 3. Op een enkele (bestaande) locatie geldt categorie 4.

Beschikbare kavels
Door sloop van bestaande panden zijn er percelen vrij gekomen voor uitgifte. Er is circa 3 hectare beschikbaar voor verkoop. Ook kleinere bedrijven kunnen hier een plek vinden. De oppervlakte wordt in overleg met koper bepaald. Kavels worden bouwrijp opgeleverd.

Ondernemersvereniging
De ondernemers van Kanaalzone I hebben een bedrijvenvereniging opgericht. Deze vereniging houdt zich onder andere bezig met revitaliserings- en beveiligingsplannen.

Parkmanagement
Op de meeste bedrijventerreinen in Weert is een parkmanager actief, zo ook op Kanaalzone I. De bedrijvenvereniging is aangesloten bij de regionale Parkmanagement­stichting Land van Weert & Cranendonck. Naast inkoopcollectieven en aanbestedingen behelst parkmanagement ook de brugfunctie met de gemeente. De parkmanagers geven u graag meer informatie. Kijk voor de contactgegevens op www.parkmanagementweert.nl

Beveiliging
In 2014 heeft de bedrijvenvereniging samen met de gemeente en parkmanagement een beveiligingsplan over het terrein gelegd. Een belangrijk onderdeel daarvan is de plaatsing van slimme camera’s die rechtstreeks zijn verbonden met het RTR in Eindhoven.

Bestemmingsplan
Voor Kanaalzone I geldt het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen 2013’ en het plan Geluid industrieterrein Kanaalzone I.
U kunt onze bestemmingsplannen digitaal bekijken op
www.weert.nl/Bestemmingsplannen.html

Meer informatie
Uitgebreidere informatie wordt u graag verstrekt door de bedrijven­contactfunctionaris van de gemeente Weert.
Meer informatie : T. 0495 575245 / 0495 575277
M. ondernemen@weert.nl

Kanaalzone I