Na tien culinaire topjaren nemen Ron en Lindsay Lemmens afscheid van hun restaurant Flavours. Het Weerter fine dining-restaurant groeide uit tot een vaste waarde in de gastronomische top, met een Bib Gourmand binnen het eerste jaar, een plek in de LEKKER500, 15 punten in Gault&Millau en als kroon op het werk een Michelinster in 2023. Maar op 27 juli 2025 sluiten de deuren definitief – en begint er een nieuw hoofdstuk: Bistro Luux.
De keuze om te stoppen met Flavours komt niet uit de lucht vallen. De markt voor fine dining is de laatste jaren veranderd, het huurcontract liep af, en de wens groeide om voor een breder publiek te koken. “Culinair gezien voel ik de behoefte om eenvoudiger te koken met minder exclusieve ingrediënten,” vertelt chef-kok Ron Lemmens. “Ik dacht steeds vaker terug aan de tijd van Bistro Du Sud. Ik miste de levendigheid, de reuring van zo’n zaak.”
Van sterrengastronomie naar warme bistro
Hoewel Flavours op hoog niveau presteerde, is het voor Ron en Lindsay tijd om het roer om te gooien. “Een bistro runnen met toegankelijke recepten past simpelweg niet bij een sterrenrestaurant. En we willen ook geen Flavours op een andere plek voortzetten. Daarom kiezen we bewust voor iets totaal nieuws.”
Dat nieuwe concept heet Bistro Luux, gelegen aan de Nieuwe Markt 4 in Weert, en opent naar verwachting in oktober 2025. Aanvankelijk stond augustus gepland, maar de overdracht en verbouwing van het pand vergden meer tijd. Bistro Luux wordt een warme, toegankelijke plek waar gasten zeven dagen per week welkom zijn voor het diner – met klassiekers uit de bistrokeuken, geserveerd in een luxe maar huiselijke sfeer.
Een dankbaar afscheid
Ron en Lindsay kijken met trots terug op wat Flavours heeft betekend. “We zijn ongelooflijk dankbaar voor alle mooie momenten, de gasten, de erkenning en natuurlijk ons team,” aldus Lindsay. “Maar we zijn ook realistisch: stoppen met Flavours betekent ook het loslaten van de ster en onze mooie vermeldingen. En dat is oké – het is tijd voor een frisse start.” Voor wie nog één keer wil genieten van de verfijnde Flavours-keuken, is er nog tot eind juli gelegenheid. Daarna wordt de inboedel verkocht. “Geïnteresseerden kunnen zich melden of onze social media volgen voor updates,” laat Ron weten.
Tot ziens bij Luux
De liefde voor gastronomie blijft, maar krijgt vanaf dit najaar een nieuwe vorm. Bistro Luux belooft een plek te worden waar gastvrijheid en smaak samenkomen – laagdrempelig, maar met dezelfde toewijding waarmee Flavours groot werd. “We hopen onze gasten daar weer te mogen ontvangen. En wie weet, zien we jullie eerst nog één keer bij Flavours, om dit hoofdstuk mooi af te sluiten.”