CRANENDONCK – De gemeente Cranendonck en de provincie Noord-Brabant stellen allerlei subsidies en regelingen beschikbaar aan bewoners en ondernemers in het buitengebied. Deze regelingen zijn er om hen te helpen bij het realiseren van hun toekomstplannen. Het uitstippelen van deze toekomst is voor de gemeente van belang om eventuele nieuwe bestemmingen op locaties goed op te kunnen nemen in het nieuwe bestemmingsplan buitengebied.

Maar welke regelingen zijn er precies? En welke subsidie wordt gegeven aan wie? Om daar helderheid in te creëren, houdt de gemeente Cranendonck in samenwerking met de provincie Noord-Brabant op 19 december 2018 een informatieavond.

Voor inwoners en professionals
Inwoners en ondernemers uit het buitengebied zijn om 19.30 uur van harte welkom in de Smeltkroes in Maarheeze, net zoals professionals die zich bezig houden met het buitengebied, zoals adviseurs, makelaars en architecten.

Buitenkans
Tijdens deze avond worden aanwezigen onder meer bijgepraat over de status van het project Buitenkans. In de afgelopen maanden is duidelijk geworden dat inwoners en ondernemers in het buitengebied van Cranendonck actief nadenken over hun toekomst. Inzicht in de beschikbare regelingen en subsidies is hier dan ook zeker van nut. Vertegenwoordigers van gemeente en provincie lichten op deze avond de regelingen en subsidies toe.

Informatiemarkt
Dat doen ze onder meer tijdens de informatiemarkt tijdens deze avond. Hier kunnen bezoekers gedetailleerd in de regelingen duiken. Ze hebben ook de gelegenheid om persoonlijk in gesprek te gaan met adviseurs van gemeente en provincie over specifieke regelingen en subsidies. Wie meer wil weten over onderwerpen als herbestemming van locaties, eigen duurzame energiewinning of het herbestemmen van monumenten is hier aan het juiste adres.

Nu al nieuwsgierig naar alle beschikbare regelingen en subsidies?
Kijk op www.cranendonck.nl/buitenkans onder ‘Toolbox regelingen buitengebied Cranendonck’ voor een uitgebreid overzicht. Stuur bij vragen over Buitenkans of de informatieavond een berichtje naar buitenkans@cranendonck.nl.

Aanmelden is niet nodig
Wie interesse heeft om er op deze informatieavond bij te zijn, is op 19 december a.s. van harte welkom in Zalencentrum de Smeltkroes, Kijkakkers 1, Maarheeze. De avond start om 19.30 uur en eindigt om circa 21.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.